Dimniki so kanal za odvajanje dima

Dimniki so izjemno pomemben del našega doma ali stanovanjskega bloka. Zato jih je potrebno ustrezno čistiti in po potrebi sanirati. Vsako leto pokličemo dimnikarja, ki nam dimnik ustrezno očisti in nam izmeri sestavo izpušnih plinov.

Dimniki so lahko lahko zidani ali pa izdelani iz troslojnega inoks materiala. Preden se odločite za izdelavo dimnika, poiščite primernega izvajalca, ki vam bo svetoval in izdelal tak dimnik, ki bo za vas najbolj optimalen. Pomembno je, da izvajalcu poveste kakšno kurilno peč imate, ali kurite na plin, olje ali drva, saj vam bo le tako lahko omogočil idealen dimnik. Montaža dimnikov iz inoksa je enostavna in hitra. Zidani dimnik je lahko notranji ali zunanji in vam nudi zelo dolgo garancijo delovanja. Primeren je za vse vrste goriv in je neobčutljiv na vlago. Zidani dimniki so zelo varni in zanesljivi. Za več informacij pobrskajte po spletu.

Kaminske peči na drva za prijetno toploto in udobje

Kaminske peči na drva so postale zelo način gretja v slovenskih domovih. Vsaka kaminska peč ima določene različne dimenzije in moči ogrevanja. Preden se odločimo za nakup kaminske peči na drva, moramo preveriti velikost prostora, kjer bo peč vgrajena. Paziti morate tudi na to, kje bo peč postavljena, da ne bi bilo v bližini kakšnih gorljivih materialov, ki bi ogrozili varnost vašega doma.

Kaminske peči na drva oddajajo lep plamen, ki osvetli naš prostor in nam polepša večer. Večje kot je steklo, več svetlobe bo peč oddajala. Kamni iz katerih so peči nerejene imajo to lastnost, da dolgo zadržujejo toploto in jo enakomerno oddajajo v prostor.

Kaminske peči na drva so narejene iz kvalitetnih materialov in imajo dvojne stene, kar preprečuje, da bi se opekli. To je zelo uporabno zlasti v premeru, da imate doma majhne otroke. Za različne kaminske peči na drva pobrskajte po spletu, kjer imajo veliko ponudbo elegantnih in lepih peči.