Cene projekcijske opreme

Če si zamislimo sanjski dom, ki bi si ga zgradili, če bi imeli milijarde, gotovo vključimo tudi dovršen domači kino za pravo kinematografsko izkušnjo v udobju domačega okolja. Realnost pa je taka, da je projekcijska oprema relativno draga, zato večinoma še vztrajamo pri običajnih televizorjih. Že za cenejši projektor cena presega tisto za zelo soliden televizor. A stroške lahko v mnogih primerih vseeno zmanjšamo.

Najem projektorja

Če je za projektor cena previsoka, je namesto nakupa morda boljša opcija najem. Ustreznost te alternative je odvisna od dejanskih želja in potreb. Za vsakodnevno uporabo v hišnem kinu najem ne pride v poštev, je pa odlična rešitev recimo pri organizaciji posebnih dogodkov. Pogosto je najem projektorja smiselna rešitev tudi za poslovne uporabnike, ki izjemoma pripravljajo projekcije za konference ali sestanke. Glavna prednost je seveda ta, da je za najem projektorja cena bistveno nižja – to nadalje prinaša še eno prednost, izberemo namreč lahko boljšo opremo. Če bi za nakup poceni projektorja odšteli na primer 500 €, lahko že za 50 € dobimo v najem bistveno boljši projektor.

Izbira platna

Za projekcijsko platno cena prav tako pogosto predstavlja oviro. Nekaterim se zdi cena za platno presenetljivo visoka, a treba je vedeti, da je kvalitetno platno ključno za zagotavljanje dobre slike. Za projekcijsko platno cena ustreza kvaliteti, ta pa končni izkušnji pri uporabi projektorja. Na tem področju ni dobro varčevati, saj gre le za enkratni strošek. Pametno je v začetku investirati in na dolgi rok uživati v kakovosti slike na dobrem platnu. Seveda pa je tudi za projekcijsko platno cena nižja, če si ga preprosto izposodimo.