Ko se znajdemo na sodišču

Pravzaprav se hitro zgodi, da se znajdemo na sodišču. Včasih niti ne po lastni krivdi. V vsakem primeru pa si gotovo želimo ugodne razrešitve in kar se da hitrega postopka. Pri tem nam lahko pomaga odvetnik, ki je vsekakor najboljši spremljevalec, ki si ga lahko zaželimo pred sodnikom.

Odškodnina za prometno nesrečo

Zelo pogost primer, ki zahteva ustrezno pravno pomoč, je odškodnina za prometno nesrečo. Nezgode se na cestah rade dogajajo, kar so ugotovile tudi zavarovalnice. Čeprav je to področje dokaj dobro urejeno in v mnogih primerih ni težko dobiti odškodnine, se včasih ugotavljanje krivde in pridobivanje odškodnine močno zakomplicira. Odškodnina za prometno nesrečo namreč ne pripada kar samoumevno vsakomur, temveč jo je treba pogosto izterjati. Pri tem bo odvetnik poskrbel za ugoden izid, a tudi za to, da stresen postopek ne bo povsem zasenčil koristi, ki jo prinaša poravnana odškodnina v primeru prometne nesreče.

Tožba v primeru ločitve

Ena izmed poti, ki vodi pred sodnika, je tožba pri ločitvi. Do te pride, če se zakonca ne moreta sporazumeti za delitev premoženja, ločitev s tožbo pa je edina rešitev. Bolje je seveda ukrepati že prej in doseči sporazumno razvezo z delitvijo premoženja v korist obeh zakoncev. A včasih to ni mogoče in je za delitev premoženja ločitev s tožbo edina izbira. Takrat bo pomoč odvetnika nepogrešljiva. Sicer pa delitev premoženja ločitev zahteva v vsakem primeru – tudi pri sporazumni ločitvi je treba sestaviti sporazum o delitvi premoženja pri notarju, pri čemer je dobro imeti ob sebi odvetnika.