Dober tlak za ugodno ceno

Če pri izdelavi tlaka mislimo predvsem na ceno, a kljub temu ne moremo sklepati kompromisov glede kakovosti, je edina smiselna možnost epoksi. Na srečo že med epoksi tlaki naletimo na več različnih variant, ki dopuščajo nekaj prilagodljivosti – načeloma so vse opcije dokaj ugodne, prav tako vse ponujajo nekatere prepričljive odlike. Vsak lahko torej izbere tisto varianto, ki bo za njegove potrebe ponudila najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

Samorazlivni epoksi tlaki

Na ceno poleg samega materiala gotovo vpliva tudi delo, ki je potrebno za namestitev oziroma izdelavo tlaka. S tega vidika imajo samorazlivni epoksi tlaki veliko prednost, saj jih je možno zelo enostavno izdelati, poleg tega pa dopuščajo tudi kar nekaj prilagodljivosti. Možno je izdelati tlak v različnih debelinah, torej lahko na ta način do neke mere prilagajamo lastnosti končnega izdelka. Samorazlivni epoksi tlaki so priljubljena možnost za prekrivanje delovnih površin, ki bodo prenašale redne obremenitve, saj zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in seveda dobro odpornost na mehansko obrabo in druge grožnje. Poleg tega pa so tudi na pogled privlačni, lahko jim dodamo celo pisane dekorativne lističe – sijajna površina, ki jo ponujajo samorazlivni epoksi tlaki, je v nekaterih okoljih vsekakor prednost.

Epoksi premaz za tla

Medtem ko se pri izdelavi celotnega epoksi tlaka običajno nanese več plasti smole in se celotna površina izdela na novo, je epoksi premaz za tla učinkovita rešitev za hitro zaščito že obstoječih podlag. Predvsem so takšni premazi primerni za betonska tla, pa tudi nekatere druge podlage pridejo v poštev. Če iščemo dober tlak za ugodno ceno, je epoksi premaz verjetno najboljša možnost. Treba pa je opozoriti, da je veliko odvisno od podlage. Epoksi premaz za tla pohodno površino le zaščiti, ne sestavlja pa debelega tlaka, ki bi prenesel večje obremenitve.

Končna cena za epoksi tlak je odvisna od mnogih faktorjev, verjetno pa bo treba odšteti med 20 in 30 evri za kvadratni meter.