Vsestranska okna PVC

Kateri material je najboljši za okenske okvire? Večinoma lahko na to vprašanje brez skrbi odgovorimo, da PVC. Gre namreč za zelo vsestranska okna, ki se bodo odlično izkazala v številnih aplikacijah, tako v stanovanjskih kot v poslovnih, gospodarskih in drugih objektih. Okna PVC prinašajo zelo posrečeno kombinacijo različnih kvalitet, piko na i pa postavi ugodna cena, ki je glede na vse odlike takšnih oken pravzaprav zelo presenetljiva – PVC okna veljajo celo za najcenejša!

Prednosti PVC oken

Ceno moramo gotovo že v izhodišču omeniti kot eno izmed glavnih prednosti PVC oken. PVC je cenovno dostopen material, ki ga je razmeroma enostavno pridelovati in obdelovati. To pomeni, da ni težko iz njega izdelati naprednih okenskih okvirov, ki bodo kljub domiselnim rešitvam in kompleksnim elementom še vedno cenovno dostopni. V primerjavi z drugimi materiali za okna PVC predstavlja vsaj okoli 30 % prihranka, pogosto pa še bistveno več. Poleg tega je treba upoštevati, da si lahko za nižjo ceno privoščimo tudi bistveno kakovostnejša okna, kar ne prinaša le prihranka, temveč tudi boljši izdelek v končni fazi.

PVC je izredno trden, odporen in vzdržljiv. Takšna okna imajo dolgo življenjsko dobo, ne da bi zahtevala kakšno posebno vzdrževanje. Resda je za okna PVC material na udaru neposredne sončne svetlobe in UV sevanja, kar lahko vodi v raztezanje okvira, a to velja za cenejša okna nižje kakovosti, veliko pa je odvisno tudi od vgradnje. Stabilnost in trdnost lahko preprosto nadgradimo tudi z ojačitvijo okvira ali zasenčenjem okna.

Okna PVC so tudi precej prilagodljiva. Lepo se podajo na praktično vsak objekt. Res je, da gre za umeten material, ki morda ni prava izbira za vgradnjo v lesene brunarice ali druge stavbe, pri katerih se poudarja uporaba naravnih materialov, a v večini drugih situacij so okna PVC kot nalašč. Možno jih je skorajda poljubno oblikovati, izdelati po naročilu in obarvati v vse možne barvne odtenke.