Akumulatorska kosilnica višjega kakovostnega razreda

Kakovost pri vrtni opremi gotovo ni zanemarljiva, kar bodo dobro vedeli predvsem zahtevnejši uporabniki. Kar nekaj primerov bi lahko našteli, verjetno pa je najbolj zgovoren opravek košnja trave – s košnjo se dokaj pogosto srečujemo, pričakujemo pa dobre rezultate. To velja že na domači zelenici, še bolj seveda pri urejanju parkov, športnih igrišč in podobnih zahtevnejših površin. Za vse takšne primere potrebujemo dobro kosilnico, praviloma se najbolje obnese akumulatorska kosilnica, ki prinaša vse prednosti sodobne tehnologije.

Seveda imamo vedno nekaj izbire, tako med akumulatorskimi kot med običajnimi bencinskimi kosilnicami. Odločamo se lahko med različnimi izvedbami, nenazadnje so na voljo tudi kakšne osnovne kosilnice za domačo rabo. Zahtevnejši uporabniki bodo gotovo pobrskali po ponudbi uglednih proizvajalcev na tem področju, prava avtoriteta je znamka Husqvarna. Pri tej najdemo prav naprave z visokim kakovostnim standardom, ki odgovarjajo potrebam zahtevnih uporabnikov.

Bencinska ali akumulatorska kosilnica Husqvarna

Zahtevnejši uporabniki ne morejo sprejemati kompromisov pri kakovosti svoje opreme, zato pride v poštev le ugledni proizvajalec Husqvarna. Ponudba tega proizvajalca je sicer zelo široka, je pa v določenem segmentu precej prijazna tudi do običajnih domačih uporabnikov, ki jim je na voljo kakšna cenejša akumulatorska kosilnica. A najbolj izstopajo naprave v višjem zmogljivostnem razredu.

Gotovo so najbolj prepričljivi napredni vrtni traktorji. Izredno impresiven je model Husqvarna TC 242TX, ki se odlično obnese na večjih površinah in pri kakšnih zahtevnejših nalogah, recimo pri rednem vzdrževanju javnih parkov ali športnih igrišč. Gre za vrhunsko sedežno kosilnico, ki ima ob tem tudi možnost pobiranja listja ali opravljanja mnogih drugih nalog s specializiranimi priključki in dodatno opremo. Jasno je, da Husqvarna TC 242TX cilja predvsem na zahtevnejše uporabnike, to so poklicni vrtnarji, ki imajo zahtevne službene naloge. Le redko najdemo takšno opremo v lasti domačih uporabnikov, ki na svojih zelenicah ne bodo mogli izkoristiti vseh prednosti takšne kosilnice.

Morda pa bo med takšnimi uporabniki več zanimanja za model Husqvarna TC 138 L, ki je še vedno izjemno zmogljiv in vsestransko uporaben, a tudi nekoliko cenejši. To je odličen vstopni model za tiste, ki želijo spoznati specifične prednosti vrtnih traktorjev. Visoka kakovost izdelkov Husqvarna velja za vse modele, vrtni traktorji pa imajo že takoj nekatere prednosti, ki jih druge kosilnice ne morejo posnemati, zato je Husqvarna TC 138 L priljubljena izbira, spet večinoma med zahtevnimi profesionalnimi uporabniki, a tudi za kakšne večje domače zelenice in posestva.

Husqvarna slovi predvsem po odličnih napravah višjega ranga, a prav tako lahko prepriča manj zahtevne uporabnike, ki bodo zadovoljni s ponudbo odličnih vsestranskih kosilnic za manjše zelenice. Tudi pri košnji v takšnem okolju namreč potrebujemo dobro opremo, s katero bomo delo brezhibno opravili.

Bencinska ali akumulatorska kosilnica za zahtevno domačo rabo

Po teh kosilnicah bodo posegali predvsem zahtevnejši domači uporabniki, ki bodo znali ceniti prednosti, ki jih prinaša akumulatorska kosilnica. Ne gre nujno za običajne domače uporabnike, ki se običajno zadovoljijo s cenejšimi samohodnimi ali nahrbtnimi kosilnicami, čeprav najdemo v ponudbi Husqvarna seveda tudi takšne modele.

Predvsem mislimo na zmogljive kosilnice višjega ranga, ki so dobro prilagojene na uporabo v vseh mogočih razmerah. Tak model je Husqvarna LC 353 AWD, vsestranska samohodna kosilnica z zanesljivim pogonom na vsa kolesa. Odlično se znajde na razgibanem terenu in uporabniku močno pomaga pri natančni košnji trave. Brez težav kosi na večjih naklonih in na neugodni podlagi, pri tem pa zagotavlja prijetno izkušnjo in posebno udobje. Kot se za vrhunsko kosilnico višjega ranga spodobi, Husqvarna LC 353 AWD prepriča tudi z mnogimi dodatnimi opcijami, ne le z osnovnimi funkcionalnostmi. Omogoča recimo mulčenje trave in neposredno gnojenje zelenice ali pa zbiranje odpadne trave v koš. Košnjo je možno dobro prilagajati za kar najboljši rezultat na razgibanem terenu. Kosilnica pa je dobro prilagojena redni in dolgotrajni uporabi, kar je pri tovrstni opremi vedno zelo dobrodošlo.

Tudi domači uporabniki potrebujejo dobro opremo, akumulatorska kosilnica bo boljša od ročnih izvedb

Za zahtevnejšo domačo rabo sicer pride v poštev tudi kakšna akumulatorska kosilnica, čeprav večino ponudbe še vedno pokrivajo bencinske samohodne kosilnice. Prav posebno kategorijo predstavljajo robotske kosilnice, ki predstavljajo nekatere prednosti električnega pogona, predvsem pa impresivne odlike sodobnih inovacij.

Akumulatorska kosilnica s samodejnim delovanjem

Akumulatorske kosilnice v vsakem primeru zagotavljajo prijetno uporabo, a drugi modeli ne morejo prekositi izkušnje, ki jo prinaša robotska kosilnica. Ti modeli se ponašajo z vrhunskimi možnostmi samodejne košnje na večjih in bolj razgibanih parcelah, kar pomeni, da bomo povsem razbremenjeni, zelenica pa bo vedno brezhibno pokošena. To je seveda akumulatorska kosilnica, ki deluje na baterije, zato je avtonomija delovanja omejena le s kapaciteto in stanjem baterije. A nič hudega, saj se kosilnica sama vrne na polnilno postajo, ko zazna kritično stanje baterije, tako da bo že kmalu sama nadaljevala z delom. Ne zahteva kakšnega upravljanja s strani uporabnika, le nekaj začetnih nastavitev.

Za zahtevnejše uporabnike je lahko prava izbira robotska akumulatorska kosilnica

Napredna akumulatorska kosilnica je vsekakor lahko odlična izbira za zahtevnejše uporabnike, ki iščejo rešitve za svoje potrebe v višjem kakovostnem razredu. Ponudba znamke Husqvarna je tudi na tem področju nadvse prepričljiva.