Izdelava dimnikov iz kvalitetnih materialov

Izdelava dimnikov se navadno potrebuje, ko zidamo nov objekt, saj mora vsaka zgradba imeti vsaj en delujoči dimnik, ki bo pozimi oziroma v času kurilne sezone odvajal dim, ki se proizvaja pri kurjavi. Brez kakovostnega dimnika ne moremo varno zakuriti, saj lahko povzročimo požar. Tudi pri objektu, ki že ima dimnik, lahko dimnik obnovimo ali pa ga naredimo popolnoma na novo.

Izdelava dimnikov bo v tem primeri lahko bila klasična. To pomeni, da se bomo odločili za tipičen zidani dimnik, ki ga imamo v Sloveniji še vedno najraje. Lahko pa bomo raje posegli po dimnikih novejše tehnologije in si izbrali troslojni dimnik iz nerjavečega jekla, ki nam ga dobo namestili v enem dnevu.

Izdelava dimnikov je potrebna takrat, ko je star dimnik dotrajan ali poškodovan. Ker je dimnika na strehi izpostavljen, lahko doživi udar strele ali pa ga poškoduje močan veter. Takoj ko opazimo, da z našim dimnikom nekaj ni v redu, moramo poklicati mojstra, ki nam bo dimnik uredil.

Troslojni dimnik iz nerjaveče pločevine

Troslojni dimnik je odlična naprava za odvajanje dimnih plinov, ki nastajajo pri delovanju vsake peči. Plin je produkt izgorevanja, ki se dogaja v peči. Nastal bo neglede na tip peči, ki ga imamo. Če smo včasih morali v hišo vgraditi zidani dimnik, si lahko danes stvari olajšamo in kupimo pločevinasti troslojni dimnik, ki ima že vnaprej vgrajene troslojne dimovodne sestavne elemente.

Troslojni dimnik ima vse dele spojene v celoto in je izdelan iz notranje tuljave, iz dobre in kvalitetne izolacije ter tudi iz zunanje tuljave. Vsi predli so nujni za kakovostno delovanje dimnika. Seveda so nato dimniki lahko še podtlačni ali nadtlačni. Tu moramo biti pozorni predvsem na kurilno sredstvo, ki ga podpira naša peč.

Troslojni dimnik navadno postavimo ob objekt, torej na njegovo fasado. Lahko so nameščeni tudi v notranjosti, ko je poleg njih nameščena kurilna peč.