Baterijski vrtalnik je preprost za uporabo

V domačem kompletu orodja je sigurno nepogrešljiv baterijski vrtalnik. Si predstavljate koliko časa bi ročno vrtali luknjo, skozi katero bi nato vstavili kovinsko cev? To delo nam močno olajšajo današnji napredni vrtalniki, ki le s preprostim pritiskom na tipko prično vrtati. Seveda to delo vseeno zahteva nekaj ročnih spretnosti in natančnosti, zagotovo pa ne toliko moči, kot bi jo potrebovali za ročno vrtanje. Baterijske vrtalnike danes najdete pri številnih blagovnih znamkah. Najpogosteje boste našli 10.8 V, 14.4 V in 18 V.

Sodoben baterijski vrtalnik ima ergonomsko oblikovan gumiran ročaj, LED delovno lučko, rezervno baterijo ter številne nastavitve vijačenja. V določenih kompletih boste dobili tudi dodatno opremo, s katero boste lahko vrtali v različne materiale in njihove debeline. V kolikor boste baterijo izpraznili, jo enostavno zamenjate z rezervno, prazno pa namestite na polnilec. Ko boste uporabljali baterijski vrtalnik, si obvezno namestite zaščitna očala in oblačila, ter preverite, da delo opravljate v varnih okoliščinah.

Namizna žaga je osnovno orodje za razrez lesa

Namizna žaga je verjetno najpomembnejše orodje za razrez lesa in za vse tiste, ki se ukvarjajo z njegovo obdelavo. Ker gre za orodje, ki ni ravno poceni, se je potrebno pred nakupom temeljito pozanimati o vseh njenih lastnostih in možnosti uporabe. Ob brskanju spletne ponudbe boste kmalu ugotovili, da so vam na voljo električne namizne žage in tudi akumulatorske. Slednje vam omogočajo, da jih brez težav lahko odnesete na teren.

Namizna žaga je tudi izjemno praktična. Kadar jo potrebujete, jo postavite na mizo ali ustrezno stojalo, sicer pa jo imate pospravljeno v svoji delavnici. Sodobne namizne žage se ponašajo z izjemno zmogljivim motorjem, ki daje žagi veliko moč in sposobnost učinkovitega rezanja, njena življenjska doba pa je s tem bistveno daljša. Svetujemo vam, da nakup namizne žage opravite pri generalnem zastopniku priznane blagovne znamke, kjer dobite tudi 3-letno garancijo na njeno nemoteno delovanje.