Celovite rešitve z zobnimi implantati

Zobni vsadki so vsestranski dentalni izdelki, ki jih uporabljamo predvsem pri estetskih posegih in pripravi protetičnih rešitev. Imajo zelo dober učinek in omogočajo tudi izvedbo kakšnih zelo zahtevnih posegov. Poleg tega imajo mnoge druge prednosti, so precej enostavni za namestitev in tudi relativno poceni, kar se odraža tudi pri večjih posegih, pri katerih se implantati uporabljajo. Prav te so med najbolj privlačnimi in se jih splača izkoristiti.

En izrazit primer je storitev all on 4, ki je ustrezna rešitev za brezzobe paciente, ki želijo v celoti nadomestiti manjkajoče zobovje. Na ta način je možno doseči zelo dober učinek, ne da bi se morali posluževati kakšnih posebej zahtevnih in dragih postopkov. Seveda je all on 4 še vedno zelo obsežen in dokaj zahteven poseg, za katerega bo treba odšteti nekaj denarja, a zobni vsadki pri tem prinašajo nekatere prednosti, zaradi katerih bo celotna izkušnja bistveno prijetnejša in cenejša, kot bi bila sicer. All on 4 pomeni namestitev celotne zobne proteze na štiri implantate. Vsadki se vgradijo v čeljust, nanje pa se namesti celotna proteza. Na ta način lahko hitro in enostavno nadomestimo celotno zobovje, pri tem pa dosežemo odličen končni učinek. Ta rešitev je ustrezna tako za manjkajoče zobe kot za močno poškodovano zobovje, saj so zobni vsadki zelo vsestranski in jih lahko uporabimo v praktično vsakem primeru. V nekaterih primerih je smiselno protezo namestiti na več vsadkov, v poštev pride poleg storitve all on 4 tudi all on 6. Prav tako imamo na izbiro različne materiale in izdelke, kar odloča o končnem rezultatu in seveda ceni. 

Za celovito rekonstrukcijo manjkajočega ali poškodovanega zobovja na ta način bo treba odšteti okoli 5000 evrov. Splača se izbrati izkušenega in zanesljivega zobozdravnika, ki poleg odličnega rezultata ponuja tudi prijetno izkušnjo pri izvedbi vseh teh posegov.