Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav vam omogoča enostavnejše življenje brez skrbi, saj vam ob primeru nesreče ali nezgode ni potrebno kriti zdravstvenih storitev iz svojega žepa in tako prihranite denar, ter se izognete visokim in nepredvidljivim stroškom.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav, vam krije razliko med celotno vrednostjo zdravstvene storitve. To pomeni, da vam ob pregledu ali drugi zdravstveni storitvi ni potrebno doplačevati razlike za zdravstvene storitve, zdravila ali pa medicinske pripomočke.

Če imate urejeno samo obvezno zdravstveno zavarovanje, to pomeni da nimate kritih vseh zdravstvenih storitev, tako jih boste morali plačati sami. 

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav, lahko sklene vsak ki že ima urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje v Republiki Sloveniji.

Kdaj je potrebno oziroma priporočljivo skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav?

Priporočljivo ga je skleniti, ko prenehate s študijem in nimate več pravice uveljavljati statusa študenta, ko ste se prvič in redno zaposlili ali pa ste dopolnili 26 leto starosti.

Zavarovalna pogodba, ki jo boste sklenili za dopolnilno zdravstveno zavarovanje Triglav bo veljala v skladu z zakonom eno leto z tri mesečnim odpovednim rokom. V primeru strinjanja in ne prekinitve pogodbe se vam dopolnilno zdravstveno zavarovanje triglav avtomatično podaljša vsako leto.

Vzajemna dodatno zavarovanje

Vzajemna dodatno zavarovanje je primerno in priporočljivo za vse osebe, ki si ne želijo neznanih in nepredvidljivih visokih stroškov, ki se pojavijo ob nezgodi ali nesreči.

Vzajemna dodatno zavarovanje poskrbi, da vam ob koriščenju zdravstvenih storitev, zdravil in medicinskih pripomočkov, nebo potrebno doplačati nič.

Vzajemna dodatno zavarovanje lahko sklene vsaka oseba, ki si je predhodno že uredila osnovno oziroma z drugim imenom obvezno zdravstveno zavarovanje. Skleneta ga lahko, ko nimate več statusa študenta, ste dopolnili 26 leto starosti in ko imate urejeno prebivališče oziroma državljanstvo v Republiki Sloveniji.

Sklenjena pogodba o  dodatnem zavarovanju vam bo po zakonu veljala eno leto, ki se vam bo vsako leto avtomatsko podaljševala, če se boste s tem strinjali in ne boste želeli prekiniti pogodbe.