Drsna vrata vam omogočajo različne možnosti izvedbe

Razvoj stavbnega pohištva je v zadnjih letih močno napredovalo, predvsem v smeri izbire najbolj kakovostnih materialov, varne in enostavne uporabe in različnim možnostim izvedbe. Eden od najpogosteje uporabljenih elementov stavbnega pohištva so tudi drsna vrata, ki so se izkazala za izjemno praktična in prilagodljiva dani situaciji na mestu vgradnje. To pa ne pomeni, da lahko izbiramo le med materiali polnila in ogrodja, ampak še marsikaj drugega.

Glede na prostor in potrebe lahko izbirate med enokrilnimi ali dvokrilnimi linearnimi drsnimi vrati, večkrilnimi teleskopskimi vrat, harmonika vrati in kotnimi ali polkrožnimi drsnimi vrati. Pri izbiri je potrebno upoštevati predvsem obliko in dimenzijo vratne odprtine, in koliko prostora imate namenjenega odpiranju vrat. Glede na vaše potreb pa imajo drsna vrata lahko tudi različno vrsto odpiranja, kot je na primer s pomočjo klasičnega senzorja, s tipko podobno stikalu, s pristopno kartico, z daljinskim upravljalnikom ali preko brezdotičnega senzorja.

Avtomatska vrata vam omogočajo različne načine odpiranja in zapiranja

Vrata so nepogrešljiv del vsakega objekta, za vhode v poslovne prostore in pri njihovem ločevanju pa so še posebej primerna avtomatska vrata. Zanje je značilno, da omogočajo enostaven prehod, ne da bi se jih pri tem dotikali, hkrati pa omogočajo popolnoma neslišno delovanje, zaradi česar ne motijo drugih uporabnikov. Danes lahko izbiramo med različnimi načini odpiranja avtomatskih vrat, kar pa je odvisno predvsem od našim potreb in situacije na objektu.

Avtomatska vrata so lahko drsna, kar pomeni, da se vratno krilo odpira in zapira tik ob steni, lahko so eno ali dvo krilna, pri katerih se krilo odpira kot pri klasičnih vratih, zelo pogosta pa so tudi vrtljiva vrata. Med ostalimi možnostmi odpiranja poznamo še teleskopsko odpiranje in zgibno odpiranje avtomatskih vrat. Za popolno uporabniško izkušnjo je izbira načina odpiranja vrat izjemno pomembno, predvsem pa je pomembno, da so avtomatska vrata varna in kakovostna.