Embalaža za sadje in zelenjavo

Sadje in zelenjava sodita med manj občutljiva živila, vsaj kar se tiče neposrednih vplivov okolja. Že res, da je treba paziti na to, da te izdelke uporabimo dovolj sveže in jih ne hranimo dlje časa, ni pa jih treba posebej pakirati. Pri prodaji sadja in zelenjave si lahko privoščimo nekaj več kompromisov in uporabimo embalažo, ki pomaga pri prezentaciji in prodaji, ni nujno, da gre za izdelke, ki nudijo popolno zaščito pred okoljem. Tako je embalaža za sadje in zelenjavo pogosto precej elegantna, enostavna in poceni, ponuja pa zelo dober učinek v praksi. Seveda je veliko odvisno od tega, s kakšnimi izdelki imamo opravka. V nekaterih primerih gre za posamezne sadeže, ki jih ni treba posebej pakirati, recimo ananas, lahko pa rokujemo tudi z živili, ki so veliko bolj občutljiva in potrebujejo namensko embalažo.

V vsakem primeru smo lahko prepričani, da bo embalaža za sadje in zelenjavo na voljo, pripravljena na vse izzive, s katerimi se soočamo pri pakiranju teh živil, tudi pri prodaji in naposled uporabi. Nekateri izdelki s tega področja so zelo dobro prilagojeni specifičnim izzivom, drugi so univerzalno uporabni za različna živila. Enako velja za druge vrste embalaže, pravzaprav je tudi embalaža za sadje in zelenjavo včasih uporabna tudi za druge vrste živil.

Embalaža za pecivo

Pri pakiranju peciva imamo v mislih različne naloge, ki jih mora ta embalaža izpolnjevati. Predvsem želimo pecivo zaščititi pred dejavniki okolja. Embalaža za pecivo poskrbi za to, da se vsebina ne suši, da ni izpostavljena zraku in svetlobi, predvsem pa pecivo ščiti pred umazanijo in drugimi neposrednimi grožnjami. Na voljo so različni izdelki, s katerimi dosegamo odlične rezultate. Embalaža za pecivo je lahko zelo prilagojena specifičnim izdelkom, to je recimo škatla za piškote ali embalaža za torte, pogosto pa se uporabljajo vsestranske plastične škatle in druge opcije.