Gramofoni kmalu stvar pozabe?

V preteklosti so bili prav gramofoni tisti, s katerimi se je predvajala glasba. Še danes seveda imamo ustrezno opremo, prav tako lahko brez težav najdemo plošče, ki so pravzaprav pravi hit tudi med mlajšimi populacijami. 

A vseeno je treba priznati, da se glasba veliko pogosteje posluša na druge načine, tako da se plošče umikajo drugim medijem.

Dandanes glasbo poslušamo kar preko mobilnih telefonov in računalnikov. Niti ne potrebujemo posebne opreme, prav tako ne potrebujemo posebnega medija, na katerem bi imeli shranjeno glasbo. 

Svoje priljubljene skladbe pretočno prenašamo preko spleta ali jih imamo na telefonu. Tako je gramofon bolj zanimivost za nostalgike ali pa hobi za prave ljubitelje stare glasbe. A prav tako lahko postane povsem smiselna izbira za tiste, ki želijo imeti dobro urejen kotiček za poslušanje glasbe.

Gramofon dobimo tudi v sodobnih izvedbah

Najbolj značilni so seveda stari gramofoni, na katere verjetno najprej pomislimo. A tehnologija stalno napreduje in danes imamo na voljo bistveno širši nabor opreme. 

Napreden gramofon se močno razlikuje od tistih klasičnih, lahko nam ponudi drugačno izkušnjo in se bistveno bolje vključi v sodoben multimedijski center.

Ponudbo takšne opreme lahko najdemo na spletu ob drugih komponentah, ki jih potrebuje domači hi-fi sistem. Dejstvo pa je, da bomo brez težav sestavili povsem spodoben sistem za poslušanje glasbe na vinilnih ploščah. 

gramofon-digitalija-shop-zvocna-oprema

Sodobni gramofoni se namreč odlično povezujejo z zvočniki, pogosto omogočajo tudi povezovanje z drugimi napravami. Najboljša izbira je morda celovit sistem, v katerem je gramofon le ena komponenta. Lahko pa seveda dobimo tudi klasične gramofone, ki so najboljši za obujanje nostalgičnih spominov na pretekle čase.

V vsakem primeru imamo na izbiro zanimivo opremo, ki nam omogoča poslušanje gramofonskih plošč. Tako je gramofon lahko dobra izbira za ljubitelje glasbe. Tudi če ta oprema ne more nadomestiti vseh drugih predvajalnikov in medijev za predvajanje glasbe, je lahko dobrodošel element v domačem sistemu. Na ta način uredimo zelo atraktiven domači hi-fi sistem, gramofon lahko vključimo celo v hišni kino in druge napredne sisteme ozvočenja.

Kako opremiti hišni kino za najboljšo možno izkušnjo?

Glede na to, da imamo na razpolago širok nabor kvalitetne opreme za predvajanje multimedijskih vsebin, ni nič čudnega, da se mnogi odločijo, da bi imeli kar doma urejen poseben kotiček prav za ta namen. 

Uredimo lahko pravi hišni kino, ki nam ponuja odlično izkušnjo pri ogledu filmskih uspešnic, lahko pa ga uporabimo tudi za predvajanje drugih multimedijskih vsebin. A za to bomo potrebovali primerno opremo.

zvocniki-za-hisni-kino

Najbolje bo, da to opremo najdemo pri specializiranem trgovcu. Digitalija shop ima širok nabor komponent za domače hi-fi in kino sisteme, sploh če se osredotočimo na ozvočenje. Pogosto dajemo prednost projektorjem in video opremi, a v resnici za hišni kino v največji meri skrbi multimedijski sprejemnik, ki se povezuje s predvajalnikom, ozvočenjem in projektorjem. Poleg tega je za pravo kino vzdušje gotovo najbolj pomemben prostorski zvok, ki nadgradi veliko sliko na platnu.

V hišni kino lahko vključimo tudi gramofon

Prva napaka, ki jo zagrešimo ob opremljanju hišnega kina, je ta, da se osredotočimo zgolj na sliko. Druga napaka pa je ta, da hišni kino razumemo zgolj kot opremo za predvajanje filmov. Prav tako lahko tak sistem dobro izkoristimo za predvajanje glasbe, tako da ima v hišnem kinu svoje mesto celo gramofon. 

Gotovo bomo imeli v tem sistemu multimedijski sprejemnik, ki se povezuje z različnimi vrstami predvajalnikov. Tako lahko brez težav poskrbimo še za odlične možnosti ob predvajanju glasbe, četudi to ni primarni namen hišnega kina.

S pravo opremo se nam odpirajo mnoge možnosti za popoln izkoristek hišnega kina. Takšni sistemi imajo velik potencial, omogočajo nam ogled filmov, predvajanje glasbe, igranje iger in mnoge druge opcije za popestritev prostega časa!