Idealna sedežna garnitura za vsako stanovanje

Pri izbiri sedežne garniture smo postavljeni pred pomembno nalogo, ki pa ne bo enostavna. Gre namreč za enega najpomembnejših kosov pohištva v vsakem stanovanju, zato se je treba odločiti premišljeno. Ne moremo se zanašati na kakšne formule ali priporočila, vedno je treba upoštevati specifične zahteve ter želje stanovalcev, predvsem pa lastnosti prostora, kamor želimo kavč ali garnituro namestiti. V poštev pridejo lahko zelo raznolike opcije, zato je široka ponudba na tem področju gotovo prednost.

Največ težav bodo verjetno imeli tisti, ki živijo v manjšem stanovanju. Tudi tam ima sedežna garnitura pomembno vlogo, bo pa treba zaradi manjše površine verjetno poiskati dober kompromis. V poštev pride kavč, ki je zelo praktičen in dovolj majhen za takšne prostore. Tudi enodelno oblazinjeno pohištvo je lahko zelo učinkovito pri opravljanju svoje naloge, navsezadnje lahko tudi kavč najdemo v višjem kakovostnem rangu, tudi če je s svojimi dimenzijami precej kompakten. Poleg tega imamo za manjša stanovanja na voljo nekatere posrečene izvedbe sedežnih garnitur, recimo kotne garniture, ki ponujajo odličen izkoristek razpoložljive površine.

V večjih stanovanjih imamo praviloma več svobode pri izbiri, odločimo se lahko za kakšne večje in prestižnejše sedežne garniture. Usnje je priljubljena izbira, ki sicer pride v poštev tudi pri manjših kosih, a najbolj prepriča pri večjih garniturah. Takšno opremo moramo zelo premišljeno umestiti v prostor, saj ne pridejo povsod v poštev kar vse prestižne sedežne garniture, usnje ima poseben vizualni efekt, ki se lepo izkaže le v skladno opremljenih prostorih in stanovanjih. Seveda pa prinaša za te sedežne garniture usnje še druge prednosti, zato je ta izbira smiselna tudi za tiste, ki ne ciljajo zgolj na prestižen učinek in lep izgled. 

Ponudba je zelo pestra, pokriva različne cenovne in kakovostne razrede. Če se izbiri dobro posvetimo, bo moč najti pravo garnituro za prav vsako stanovanje.