Izberite poklicno pot inženirja medijske produkcije

Veliko mladih si želi postati inženir medijske produkcije. To je študij, ki posamezniku omogoča širok nabor znanj. Študij za inženirja medijske produkcije uči veščine, ki jih posamezniki lahko s pridom uporabijo v montaži, v produkciji zvoka in svetlobe. Spoznajo se tudi s snemanjem na prostem, kjer je še toliko bolj pomembna prava svetloba. Delo na terenu zahteva še veliko več znanja kot delo v studiu. 

Poleg tega pa študijska smer inženir medijske produkcije nudi tudi specializacijo na točno določenem medijskem področju. Tu lahko izbira med oddajanjem, snemanjem intervjujev, pisanjem za televizijo ali za ostale spletne medije. Kvalitetni programi zagotavljajo tudi prakso, saj si študentje le tako lahko zagotovijo praktične izkušnje z medijski industriji. 

Možnosti, ki jih ima inženir medijske produkcije 

V filmskem ustvarjanju in oddajanju je zagotovo mogoče poiskati različne karierne možnosti. Dandanes se vse več filmov posname tudi za spletno oddajanje, kar pomeni, da se povpraševanje po omenjenih znanjih iz dneva v dan povečuje. 

Diplomanti smeri inženir medijske produkcije se lahko zaposlijo kor producenti ali režiserji. Omenjena poklica nadzorujeta vse vidike produkcije, kot je televizijski program, filmi in tudi nastopi v živo. Poleg filmov in televizije, so tu še radijske oddaje reklame, glasbena produkcija, videospoti, video igre in še bi lahko naštevali. 

Nekateri inženirji delajo v post produkciji, ki vključuje tudi animacijo in grafiko, podnaslavljanje. Dodatne možnosti se za diplomanta smeri inženir medijske produkcije odpirajo tudi v tematskih zabaviščnih parkih, na križarkah in na festivalih. Seveda tu ne smemo izpustiti gledališča, kjer se inženirju odpre popolnoma nov svet dela.

Inženir medijske produkcije posname surove posnetke, ki jih je potrebno urediti, da so lahko predvajani širši publiki. Seveda pa se inženir medijske produkcije lahko ukvarja tudi z zvokom in postane zvočni tehnik, ki skrbi za to, da je oddan zvok primeren za občinstvo.  Več o programu si lahko preberete na povezavi.