Kamini glede na vrsto goriva 

Kamini v prostoru poskrbijo za prav posebno vrsto vzdušja in prijetnega počutja. Sodobna vrsta kaminov vam služi tudi kot modni dodatek in ne samo kot sredstvo za učinkovito ogrevanje doma. A zavedati se morate, da bo kamin estetiko v vaš dom prinesel le pod pogojem, da ga boste pravilno namestili v prostor in da se bo skladal še z drugimi elementi oziroma kosi pohištva.

Kamini se med seboj lahko razlikujejo v marsičem. Delimo jih tudi glede na vrsto kuriva. Najpogosteje pri kurjenju uporabljamo les oziroma polena, prav tako pelete in plin. 

Pri uporabnikih pa so vse bolj priljubljeni električni kamini ter kamini na bioetanol. Zanje je značilno, da ne zavzamejo prav dosti prostora in ne potrebujejo dimnika. To je zelo velik plus za tiste uporabnike, ki se za kamin odločijo kasneje in ni treba misliti na to, da bi moral biti v načrtu še dimnik. Še ena od večjih prednosti pa je ta, da električni kamini poskrbijo tudi za čisto izgorevanje. 

Toplozračne peči s kovinskimi vložki in steklenimi vrati 

Med vsemi vrstami peči posebno mesto zagotovo zavzemajo tudi toplozračne peči. Te so posebne, ker vključujejo kovinski vložek in steklena vrata. Njihova obzidava pa je lahko zelo različna, na primer, uporabimo lahko pečnice, siporeks s končno obdelavo, kamen ter podobno. 

Toplozračne peči so znane po tem, da se jih lahko naredi tako, da jih lahko uporabljamo za sedišče. Imajo manjšo akumulacijsko sposobnost, vendar se prostor z njihovo pomočjo lahko zelo hitro segreje, kar je velik plus. 

Kako so toplozračne peči videti in kaj vse vključujejo, si lahko ogledate v spletni galeriji priznanega ponudnika, ki vam po dostopni ceni v kratkem času izdela še vrsto drugih peči. Najbolje, da si kar sami ogledate, kaj vse vam je na voljo. In če v svoj dom želite postaviti kakovostno peč oziroma kamin, se s ponudnikom povežite še danes.