Ključna oprema za kakovostne projekcije

Pri nakupu projekcijske opreme smo upravičeno pozorni predvsem na sam projektor. To je ključni kos opreme, ki prevzame največje breme odgovornosti za kakovostno projekcijo. Ni pa edini element, ki si zasluži pozornosti. Potrebujemo še kar nekaj izdelkov, ki so prav tako v veliki meri odgovorni za kakovost projekcije in uporabniško izkušnjo.

Projekcijsko platno

Takoj nam pride na misel platno, ki je sestavni del osnovnega kompleta projekcijske opreme. Tega kosa opreme nikakor ne smemo zanemariti, saj močno vpliva na kvaliteto projekcije. Projekcijsko platno ima posebej pomembno nalogo v primeru slabših svetlobnih pogojev, seveda pa tudi povsod tam, kjer potrebujemo idealno površino za prikaz projekcije. Napredna platna so zelo premišljeno zasnovana tako, da v kombinaciji z dobrim projektorjem ponudijo kar najboljši učinek pri zahtevnejših projekcijah. V vsakem primeru pa je projekcijsko platno zelo priročna rešitev za izvedbo projekcij, saj se ni treba posebej ukvarjati s površino, kjer bomo projekcijo prikazovali, vedno imamo na voljo idealno površino za projekcije vseh vrst. Najboljšo izkušnjo lahko ustvarimo z električnimi platni in drugimi naprednimi izdelki.

Nosilci za projektorje

Prav tako pomembno nalogo imajo nosilci za projektorje. Ti omogočajo idealno namestitev projektorja, kar je seveda nujno za dober učinek pri projekciji. Nekateri projektorji so glede namestitve sicer precej prizanesljivi in jih lahko brez težav postavimo na ustrezno razdaljo in pod ustreznim kotom, a pogosto to ni mogoče. Prilagodljivi nosilci uspešno odpravijo potrebo po natančni nastavitvi, saj lahko projektor enostavno prilagodimo in dosežemo kar najboljši učinek. Posebej pomembni so nosilci za projektorje v primeru, da bi radi projektor stalno uporabljali na istem mestu, pa tudi takrat, ko ga želimo pogosto prestavljati – v obeh primerih je nosilec ključnega pomena za idealno nastavitev v času, ko projektor uporabljamo, drugače pa ga lahko brez težav pospravimo. Vsekakor so tudi nosilci za projektorje med obvezno opremo za kakovostne projekcije.