Konverzija drsnih vrat

Če ste po nekem naključju, ali pa celo odločni izbiri, se odločili namestiti navadna drsna vrata, vendar bi si kasneje želeli, da bi lahko vrata tudi avtomatsko poganjali oziroma odpirali in zapirali, v tem primeru je zelo dobra odločitev to, da se odločimo za to, da na vrata namestimo pogon za drsna vrata, ki pa seveda v tem primeru ne bo integriran sistem. Če je namen, da se to naredi že nekoliko prej je dobro, da se drsna vrata kupi tudi pri proizvajalcu, ki se ukvarja tudi s tem, da ločeno prodaja pogon za drsna vrata, vendar možnosti je ogromno in ni veliko možnosti, da bi na kaj takega pomislili že prej. Namestiti pogon za drsna vrata ni pretirano zahtevno, predvsem pa se gre za to, da moramo v primeru, da se odločamo za naknadno namestitev zavedati, da je lahko rešitev nekoliko bolj vidna, kot bi si sprva želeli, vendar s tem ni prav nič narobe, še posebej za to, ker je pogon za drsna vrata optimiziran tako, da je skoraj neviden, vedno pa lahko najdete zanimive rešitve, kako sam pogon prikriti.

Zakaj naj bi bila drsna vrata steklena?

Za tista drsna vrata, ki se nahajajo v notranjosti je lahko precej jasno zakaj so tovrstna drsna vrata steklena in sicer zato, da lahko omogočajo čim bolj prost prehod svetlobe med notranjostjo in zunanjostjo ter s tem ustvarijo prelep izgled prelivanja med enim in drugim prostorom. Prav tako pa se nekateri odločajo za to, da bodo drsna vrata steklena zaradi tega, ker si želijo nevidne meje med prostori, ki so nekoliko bolj socialne narave.

Če pa gledamo v smislu poslovnih oziroma javnih objektov pa so drsna vrata steklena zato, da na nek način delujejo kot izložba in vabijo osebo v prostor, ki jim bo sedaj lahko predstavljal prehod v nov svet-