Najcenejši epoksi tlak

Epoksi tlaki so priljubljena izbira za odlično zaščito pohodnih površin. Prinašajo namreč mnoge odlike, ki jih s pridom izkoristimo v bolj obremenjenih prostorih, kot so delavnice in garaže. Čeprav se epoksi tlaki pojavljajo predvsem v industrijskih in gospodarskih objektih, lahko nekatere rešitve te vrste uporabimo tudi doma – v takšnih primerih se odločimo za cenejše tlake oziroma premaze, ki ponujajo zadostno zaščito v domači delavnici, hkrati pa so poceni in enostavni za izdelavo.

Epoksi premaz za tla

Če govorimo o najcenejših epoksi tlakih, potem je prva možnost gotovo premaz za beton, ki ga enostavno namestimo na betonsko ploščo. V primerjavi z debelejšimi epoksi tlaki cena v primeru premaza zajema le material, saj lahko premaz nanesemo kar sami, s tem pa se izognemo visokim stroškom, ki spremljajo profesionalno izdelavo debelega tlaka. Pa tudi sam premaz je precej poceni in ponuja veliko svobode pri zaščiti različnih površin. 

Za epoksi tlak cena pogosto odvrne od izbire, medtem ko pri premazih ravno nizki stroški izstopajo kot en izmed dobrih razlogov za izbiro te rešitve. Seveda pa prinaša epoksi premaz za tla tudi druge prednosti, s katerimi se dobro obnese v praksi. Dobro ščiti podlago pred vodo in vlago, zadržuje tudi smeti in prah. S tem ščiti beton in ohranja objekt v optimalni formi, uporabnikom pa omogoča enostavno čiščenje. Epoksi premaz za tla dobro ščiti tudi pred razlitimi kemikalijami in drugimi večjimi obremenitvami.

Cena drugih epoksi tlakov

Medtem ko je za epoksi premaz za tla cena zelo ugodna in si lahko takšno rešitev privoščijo praktično vsi domači mojstri, se debelejši tlaki večinoma uporabljajo v industriji. Tako je razumljivo, da je za epoksi tlak cena višja in zato tovrstne rešitve niso toliko primerne za posameznike in domače prostore. Vseeno je možno dobiti dokaj dobre cene, recimo pri samorazlivnih tlakih na večjih površinah.