Nujno pisarniško pohištvo

V pisarni ne potrebujemo veliko pohištva, vsaj ne v primeru, da ciljamo le na osnovne funkcionalnosti nujno potrebnih kosov. Pravzaprav potrebujemo le dva kosa, stol in mizo. Seveda so sodobne pisarne opremljene še z mnogimi drugimi kosi, a vedno največ pozornosti namenjamo stolu in mizi, saj prav ta dva elementa najpogosteje uporabljamo in ju preprosto ne smemo zanemariti.

Pisarniški stol mora biti zelo dobro prilagojen svojemu namenu. Uporabljamo ga namreč preko celega delovnega dne, torej lahko na njem sedimo kar osem ur skupaj. Priporočljivo je narediti vsaj kak odmor, a v vsakem primeru gre za dolgotrajno uporabo, pri kateri ima stol ključno besedo pri tem, kako se bomo počutili. Dober pisarniški stol zagotavlja udobje tudi pri dolgotrajnem sedenju. To so dobro oblazinjeni stoli, ki so ergonomsko oblikovani in spodbujajo zdravo držo telesa pri sedenju. Seveda je veliko odvisno tudi od mize, ki mora biti prav tako prilagojena ergonomskim smernicam na delovnem mestu. Pisarniški stol je do neke mere prilagodljiv, potrebujemo pa skladno mizo, s katero lahko funkcionalnosti stola dopolnimo. S takšno kombinacijo že imamo nujni komplet pisarniške opreme, s katerim lahko opravljamo razna delovna opravila.

Pisarniško pohištvo v praksi vključuje še kar nekaj kosov, čeprav se le pisarniški stol in miza v resnici uvrščata med povsem nujne. Običajno želimo v pisarni imeti tudi dovolj prostora za odlaganje in shranjevanje pisarniških pripomočkov, dokumentov in drugih gradiv. Za to poskrbijo predalniki, police in omare. Potrebujemo različne mize in stole, ki jih ne uporabljamo neposredno pri delu. Nato pa pride v poštev še razno drugo pisarniško pohištvo, ki je prav tako nujno za uspešno delo, četudi se pri opravljanju delovnih nalog ne uporablja neposredno. V praksi tudi preostalo pisarniško pohištvo vpliva na storilnost zaposlenih, zato je treba delovne prostore dobro opremiti z mislijo na dobro počutje in sproščeno vzdušje.