Obnova dimnika z dodajanjem inox cevi

Obnova dimnika se izvaja na različne načine. Mojstri imajo izdelane različne načrte, kako lahko hitro in učinkovito popravijo star in dotrajan dimnik. Velikokrat je potrebno v star dimnik vgraditi le novo inox cev, ki bo veliko bolj odvajala strupene pline in dim. 

Obnova dimnika se začne tako, da se izbranemu ponudniku pove vse potrebne informacije, ki jih bo lahko uporabil, da bo delo bolje opravljeno. Če ne vemo, kolikšna je širina odprtine, ki je v dimniku, bo ponudnik sam pregledal dimnik in ugotovil vse želene parametre. ČE bo odprtina premajhna, se bo odprtina povečala s pomočjo posebne naprave, ki pobrusi odvečen material, da se nato lahko vstavi nova cev. 

Obnova dimnika nas s pomočjo pravih mojstrov ne sme skrbeti, saj bo delo zagotovo dobro in brezhibno opravljeno. 

Izdelava dimnika iz certificiranega materiala

Izdelava dimnika mora potekati skladno z vsemi pravili in standardi, ki so predpisani. Čeprav bi lahko nepoznavalci pomislili, da je to samoumevno, se bi motili. Velikokrat se namreč zgodi, da nam izdelovalci dimnikov vgradijo necertificirane materiale, saj so veliko cenejši. Poznavalci pa opozarjajo, da v primeru požara znotraj dimnika, zavarovalnice natančno pregledajo ustreznost vseh materialov. Če opazijo, da inox nima ustreznega certifikata, nam ne bodo želeli izplačati odškodnine 

Izdelava dimnika je zato precej zahtevno opravilo, ki ga moramo nadzirati tudi mi. Preden se delo začne, moramo zahtevati vse pomembne dokumente in papirje, ki dokazujejo, da je dimnik resnično prvovrsten. Le tako bomo mirno uživali znotraj svojega doma. Včasih je bolj plačati malce več in dobiti vrhunsko izdelavo, kot pa manj in se nato ubadati z nepravilnostmi. 

Izdelava dimnika naj bo zato naročena pri izkušenih mojstrih. Najbolje je, da se obrnete na takšno podjetje, ki ima že dolgoletne izkušnje in vam bo zagotovo pomagalo z ustreznimi nasveti in bo dimnik zgradilo ali postavilo, tako da bo dolgo dobro deloval.