Odločilna oprema pri delu na terenu

Če se redno posvečamo vzdrževanju svojega posestva ali pa delamo v drugih okoljih na prostem, bomo potrebovali kar nekaj zmogljive opreme, ki nam pri tem pomaga. Na terenu imamo opravka z različnimi izzivi, predvsem pa se borimo proti travi in podrastju, grmičevju, vejevju in drevju. Pri delu nam močno pomagajo nekatere napredne naprave, ki jih moramo premišljeno izbrati.

Zelo vsestranska naprava je gotovo kosilnica, ki jo uporabljamo za košnjo trave. Potrebujemo vsestransko kosilnico, včasih pa celo več naprav, s katerimi lahko naslovimo različne potrebe. Napredna sedežna kosilnica je recimo idealna izbira za košnjo večjih zelenic, pogosto pa se odlično izkaže tudi pri manj zahtevni košnji v domačem okolju. A na manjši površini se sedežna kosilnica ne bo tako dobro obnesla, saj ne moremo doseči kakšnih manj dostopnih kotičkov, prav tako je naprava preveč okorna, da bi lahko z njo takšno zelenico res hitro, učinkovito in udobno pokosili. Tako mora sedežna kosilnica v takšnem okolju priznati prednost manjšim napravam, predvsem samohodnim in nahrbtnim kosilnicam. Izbrati moramo torej opremo, ki bo kar najbolje odgovorila na konkretne potrebe v dani situaciji.

Na terenu se pogosto soočamo z grmičevjem in drevjem, za delo z lesom pa potrebujemo dobro motorno žago. Pogosto je najboljša izbira že kak vstopni model, recimo Stihl MS 170, ki ponuja privlačno zbirko prednosti za domačo uporabo. Stihl MS 170 je majhna in okretna motorna žaga, ki se bo v domačem okolju odlično obnesla. Ni tako zmogljiva, da bi se lahko z njo lotili podiranja večjih dreves, je pa dovolj vsestranska, da se lahko posvetimo mnogim vsakdanjim opravilom pri delu z lesom. Obrezujemo drevje, režemo lahko tudi debelejše veje, motorna žaga pomaga pri pripravi drv, posebej dobro pa se obnese v boju proti grmičevju. Okretna žaga kot je Stihl MS 170 se bo pri takšnih nalogah najbolje obnesla.