Otroška posteljnina mora biti zabavna

Otroška posteljnina ne sme biti resna in nezanimiva. Otroci namreč najraje zaspijo v objemu pisane in zabavne otroške posteljnine. Zato morajo biti starši pozorni, da ne kupijo takšne otroške posteljnine, ki njihovemu malčku ne bo všeč. Vsak od nas rad spi v posteljnini, ki mu je všeč. Nihče ne mara posteljnine, ki nima lepih barv in ni zanimiva. 

Posteljnina za otroke mora biti tako še toliko bolj prilagojena za naše najmlajše. Deklice imajo zelo rade nežne barve, kot je roza, rumena ali zelena. Na njej pa so lahko upodobljene cvetlice ali pa magična bitja iz pravljic. Vsaka deklica bo z nasmehom zaspala, če bo vedela, da ji bodo družbo delali njeni najljubši risani ali pravljični junaki. 

Otroška posteljnina za fante pa naj bo v svetlo modrih ali zelenih odtenkih. Fantje imajo navadno najraje modro barvo, saj se v njen počutijo najbolje. Tudi fantje so izjemno zadovoljni, če na svoji otroški posteljnini zagledajo svoje super heroje, ki se borijo za pravico in za boljši spanec vseh na svetu. 

Otroška posteljnina je pomembna izbira za dober spanec otroka

Otroci so seveda veliko bolj občutljivi na stvari, kot odrasli. Zato je pomembno, da je za njih primerno poskrbljeno ter da smo previdni pri izbiri raznih stvari, ki jih potrebujejo. Med te stvari zagotovo spada posteljnina, saj želimo otrokom le najboljše in to, da se bodo dobro počutili.

Otroška posteljnina tako predstavlja pomembno izbiro za vse, ki želijo svojemu otroku privoščiti dober spanec. Pri otrocih se velikokrat razvijejo razne alergije, ki so lahko škodljive zdravju. Tudi razne posteljnine lahko povzročijo alergijske reakcije, če niso narejene iz ustreznega materiala. Izbira materiala pa se razlikuje tudi glede na posameznika, saj ima vsak drugačne potrebe.

Otroška posteljnina pa je lahko tudi odlično darilo za otroke prijateljev. Na izbiro je seveda veliko različnih vzorcev, ki so primerni za otroke. Obstajajo razni motivi za dečke, kot tudi za deklice. Izbira je tako lahko zelo enostavna, če vemo, katere stvari otroka veselijo.

otroška posteljnina

Okrasne blazine najpogosteje zasledimo na sedežnih garniturah

Skoraj vsako stanovanje oziroma hiša, ima v svoji dnevni sobi nameščeno sedežno garnituro. Ta je seveda primerna za kakšen popoldanski počitek, ali pa je namenjena gledanju televizije. Primerna je tudi za druženje s prijatelji, ko nas ti obiščejo na domu.

Okrasne blazine pa so tisti dodatek, ki ga najpogosteje zasledimo prav na sedežnih garniturah. Tako le te izgledajo lepše in prostoru dodajo prijetno energijo. Dobra energija je seveda ena pomembnejših stvari v naših prostorih, saj se bomo tako počutili dobro in sproščeno.

Okrasne blazine pa se lahko uporabljajo tudi v spalnici, ko je postelja pospravljena. Le te posteljo naredijo za oči bolj udobno in tako komaj čakamo, da se odpravimo spat. Veliko ljudi si želi, da njihove postelje ter sedežne izgledajo lepo, ko so pospravljene, zato se vse pogosteje odločajo za nakup okrasnih blazin, ki zagotovo pripomorejo k lepšemu izgledu.

Posteljnino najdete tudi na spletu

Posteljnina 140×220 se lahko enostavno naroči na spletu. Spletne trgovine s posteljnino imajo poleg pestre ponudbe tudi hitro dostavo. Velikokrat se zgodi, da posteljnino potrebujejo takoj, ko smo jo naročili. Zato se morajo spletne trgovine potruditi, da še isti dan odpošljejo naročeno posteljnino.

Posteljnina 140×220 na razdelku daljših postejnin. Nekateri imajo doma ožjo posteljo, a si vseeno želijo dolgo posteljnino, da jim noge ne bi uhajale ven. Takšen tip posteljnine je idealen za veliko vst postelj. Tudi na posteljo za eno osebo jo lahko namestimo, le malce daljša bo.

Posteljnina 140×220 nam ne bo vzela veliko prostora pri spravilu. V naši omari bomo zanjo zlahka našli prostor, saj je izjemno tanka. Pri pranju jo moramo obrniti na notranjo stran in tako ne nam ne bo uničila. To je pomembno še posebno pri tisti posteljnini, ki ima živahne barve. Te namreč potebujejo posebno nego. Le tako jih bomo dolgo ohranili lepe ter svetle.

Francoske postelje lahko postavijo velik izziv tistim, ki iščejo primerno opremo zanje. Predvsem posteljni okviri, ki ne sledijo točnim standardnim dimenzijam, bodo ostali prazni, saj je težko dobiti že ustrezna ležišča, pa tudi preostale opreme na trgu ni veliko. Nekaj več sreče bodo imeli seveda tisti, ki se držijo standardnih dimenzij 140×200 ali 160×200, čeprav je ponudbe tudi v tem primeru nekaj manj kot pri običajnih enojnih posteljah ali večjih zakonskih posteljah.

Francoskim posteljam ustreza posteljnina 200×220 cm, lahko tudi 200×200 cm, odvisno od druge opreme, ki se uporablja. Posteljnina 200×220 cm je seveda idealna za postelje s širino 160 cm, čeprav so dimenzije posteljnine bolj vezane na velikost odeje in vzglavnika. Dimenzijam ležišča mora odgovarjati le prevleka za jogi, ki pa je običajno dovolj prilagodljiva, da lahko posteljnina 200×220 brez težav pokrije tudi manjše postelje in posteljnina 200×200 večje.

Posteljnina seveda ni vse, kar bomo potrebovali pri opremljanju francoske postelje. Običajno na takšno posteljo sodi še prešita odeja nekoliko večjih dimenzij, ki je uporabna za dva. Tu sicer pridemo v zagato, saj je pogosto bolje uporabiti dve manjši odeji, ki ponujata uporabnikoma bistveno več svobode in udobja pri spanju. Prešita odeja večjih dimenzij je sicer s svojo velikostjo povsem zadostna za takšno posteljo, a lahko se zgodi, da zaradi načina uporabe ne bo povsem izkoriščena. Pri zakonskih posteljah je vsekakor pametno premisliti o tem, ali bo ena sama prešita odeja sploh prišla v poštev, medtem ko je pri francoskih posteljah tak premislek še bolj na mestu – čisto možno je namreč, da bomo povsem zadovoljni že z eno odejo, lahko pa da ne bo šlo brez dveh.

Skoraj gotovo pa bomo potrebovali dva vzglavnika, razen če francosko posteljo uporabljamo kar sami. Tudi to je možno, saj so dimenzije 140×200 kot nalašč za tiste, ki se radi na postelji kar se da razkomotijo.

Vzglavniki za podporo nosečnic pri počinku

Vzglavniki so nepogrešljiv pripomoček vsake nosečnice. Ženske so v obdobju nosečnosti izjemno občutljive in potrebujejo posebno podporo med spanjem ter pri počitku. Ker nosijo v sebi otroka si želijo, da je njihovo ležišče še posebej udobno.

Vzglavniki jim pomagajo, kadar med spanjem ne morejo dobiti pravega položaja. Ko je ženska visoko noseča in spi na boku, bo z veseljem trebuh naslonila na mehak vzglavnik, ki ji bo opiral težak trebuh. V trgovinah lahko dobimo različne vzglavnike, ki imajo več različnih funkcij. Za nosečnice izdelujejo tudi posebne vzglavnike, ki si jih lahko namestijo med noge in tako lahko bolje spijo.

Vzglavniki imajo zelo različne cene. Tisti bolj posebni so vedno dražji, vendar lahko kupci povedo, da bo dobra blazina vedno bila nekoliko dražja, a nas pri spanju ne bo razočarala. Ne smemo pozabiti, da je pri vzglavniku pomembno tudi polnilo. Naravni vzglavniki so polnjeni s pirjem ali s kakšnim žitom. Vegani uporabljajo le takšne, kiso polnjeni z rastlinskimi polnili.

Anatomski vzglavnik za boljši spanec

Anatomski vzglavnik je odličen za vse, ki se zjutraj zbujajo neprespani in slabe volje. Če ponoči slabo spimo, se zjutraj zagotovo zbudimo vsi zategnjeni in v krču. To pa lahko vodi v celodnevne bolečine v vratu, ki so izredno neprijetne za delo. Če želimo biti zjutraj spočiti in stoprocentno funkcionalni pa moramo spati na kvalitetnih vzglavnikih. 

Anatomski vzglavnik bo poskrbel, da nam ne bo treba na drage masaže. Vsakdo, ki ima težave s hrbtenico in z vratom, se večkrat na leto zaupa maserjem, ki poskrbijo za nerazgibano telo. Masaže pa so seveda izredno drage in zato je veliko bolje odšteti malce več za dober vzglavnik, kot plačevati tedensko za masaže. Anatomski vzglavnik bo hitro in učinkovito poskrbel za boljši spanec in za izboljšano počutje.