Rekuperacija je enostaven postopek pri prezračevanju

Rekuperacija je izredno učinkovit in enostaven postopek, ki nam omogoča odlično prezračevanje vseh notranjih prostorov. Če bomo kupili dovolj kvalitetno prezračevalno napravo, se bomo lahko pohvalili, da imamo napravo, ki nam omogoča kar 95% učinkovitost pri vračanju energije nazaj v prostor. To pa je izjemno dober rezultat, ki ga dosežejo le redki rekuperatorji. Ravno zato je toliko bolj pomembno, da se pred nakupom posvetujemo pri znancih in prijateljih, ki že imajo prezračevanje z rekuperacijo. 

Rekuperacija ima seveda tudi majhne izgube toplotne energije, ampak so praktično zanemarljive, saj jih uporabnik ne opazi. Izgube, ki nastanejo in ki so seveda neizogibne pa lahko učinkovito nadomestimo z vgraditvijo dodatnega vodnega grelca ali pa s klimatsko napravo. Najbolj moderne hiše pa imajo dodan celo geotermalni izmenjevalec. 

Rekuperacija, ki jo izvaja vgrajena naprava, mora biti prilagojena zgradi, ki jo kupujemo. Za večje prostore in hiše bomo torej potrebovali zmogljivejšo napravo za prezračevanje. Za manjše prostore in garsonjere pa lahko nadomestimo tudi lokalno napravo za prezračevanje, kije ravno tako izredno dobra. 

Cevi za prezračevanje morajo biti fleksibilne in v notranjosti gladke. 

Cevi za prezračevanje so izdelane iz posebnega plastičnega materiala, ki je popolnoma brez vonja. To je namreč obvezno, če v hiši ne želimo imeti vonj po plastičnih ceveh, ki nam dovajajo svež zrak. Le malo kupcev se tega zaveda, vendar je to ključna lastnost dobrih in kvalitetnih cevi za prezračevanje. 

Cevi za prezračevanje se brez težav razporedijo in razpeljejo me kovinsko ploščo ki se nahaja v steni vsakega novozgrajenega doma. Ravno tako jih lahko brez težav razporedimo v lesenih konstrukcijah, ki postajajo vse bolj aktualne, saj si vedno več ljudi želi živeti v čisto naravni hiši izdelani iz lesa. 

Cevi za prezračevanje se nato spajajo v spojnih ploščah. Ker je zunanjost ceni narebričena, jih lahko brez težav trdno namestimo in učvrstimo s posebnimi zatiči.