Rezervni deli za kmetijsko mehanizacijo

Na sodobnih kmetijah je oprema stalno na udaru različnih obremenitev, zato moramo že v izhodišču izbrati kakovostne izdelke, na katere se lahko zanesemo. A običajno ne načrtujemo le kratkoročne uporabe, temveč imamo v mislih več let uporabe. Da bi se lahko oprema dobro obnesla tudi na dolgi rok, moramo pomisliti na možnosti servisiranja, predvsem pa pridejo v poštev rezervni deli za kmetijsko mehanizacijo. Najbolj bomo seveda zadovoljni s tistimi kosi, ki omogočajo enostavna in hitra popravila, s tem pa jim brez težav podaljšamo življenjsko dobo.

Med najbolj značilnimi izdelki e vrste so gotovo BCS kosilnice, ki imajo prav zaradi rezervnih delov in enostavnih popravil praktično neomejeno življenjsko dobo. Rezervni deli za BCS kosilnico morajo biti vedno pri roki, tako da lahko hitro opravimo vsa potrebna popravila. Pogosto je to možno kar na terenu, včasih pa bo treba vseeno delo opraviti v delavnici oziroma garaži. Verjetno pa bodo rezervni deli za BCS kosilnico omogočali samostojno popravilo, ne da bi morali obiskovati serviserje. Enako učinkovito rešitev ponujajo rezervni deli za kmetijsko mehanizacijo drugih vrst, saj vsi kosi omogočajo vsaj osnovna popravila. Rezervni deli za BCS kosilnico so odličen primer, pri katerem lahko kar sami popravimo praktično vse težave, medtem ko se pri drugi mehanizaciji večinoma soočamo s kakšnimi manjšimi problemi. Predvsem je pomembno, da lahko nadomestimo tiste dele, ki so pri uporabi izpostavljeni obrabi, to so predvsem jermeni in gibljivi deli, pa tudi tisti deli, ki so v stiku z obdelovanimi površinami.

Kakovostni rezervni deli za kmetijsko mehanizacijo lahko zagotovijo zelo dobro izkušnjo in predvsem dolgo življenjsko dobo opreme. Ne moremo sicer pričakovati, da bomo na ta način odpravili prav vse težave, zato je še vedno nujno, da imamo pri roki tudi dobrega serviserja, posebej to velja za traktorje in druge kompleksne naprave. A pri nekaterih enostavnih kosih lahko vse postorimo tudi sami.