Rezervni deli za kolesa za vse vrste koles 

Za nekatere med vami kolo morda predstavlja pomembnejše prevozno sredstvo v primerjavi z avtom ali s čim drugim. Z njim se, na primer, vozite na delovno mesto, po opravkih in ne nazadnje tudi na daljše vožnje. Ravno zato je zelo pomembno, da je kolo kakovostno in da prav vsi deli delujejo popolnoma brezhibno. Sicer pa so vam kakovostni rezervni deli za kolesa na voljo v vseh specializiranih trgovinah. 

Rezervni deli za kolesa naj bodo torej z vaše strani kupljeni samo na specializiranih prodajnih mestih. Že na daleč se izogibajte prepoceni delom za kolo, ki jih, na primer, prodajajo v splošnih trgovinah ali kjer koli drugje. Takšni deli vam ne bodo prav dolgo časa dobro služili. Slej ko prej si boste morali kupiti drug rezervni del. 

Poleg vrhunskih rezervnih delov si lahko v trgovini s kolesi kupujete še kolesa vseh vrst, vso kolesarsko opremo, tako obvezno kot tudi dodatno. 

Kolesarska očala za večje udobje ter varnost med vožnjo 

Čeprav nekateri med vami na kolo sedete brez čelade in očal, pa vam priporočamo, da si to opremo naslednjič le nadenete nase. Ko boste primerjali vožnjo s kolesom s čelado in očali ali brez, boste ugotovili, da je razlika očitna. 

Kolesarska očala in čelada so za prave in odgovorne kolesarje obvezna oprema, ne glede na to, da zakon določa, da je čelada za kolesarje obvezna le do 14. leta starosti. Če imate torej vrhunsko kolo najboljšega proizvajalca, čelade in očal pa še nimate, je skrajni čas, da poskrbite tudi za to. 

Kolesarska očala, čelado in drugo kolesarsko opremo si lahko naročite kar preko spleta v priljubljeni kolesarski prodajalni. Na tem mestu se lahko naročite tudi na prav posebno storitev, ki se imenuje bike fitting. Kaj pomeni to in kaj vse vam omogoča, pa vam bodo razložili specializirani prodajalci.