Skrb za zdravje in samozavesten nasmeh

Zdravi in močni zobje so eden izmed najbolj bistvenih pokazateljev kvalitete življenja. Kdor ima namreč zobe, ki se pogosto vnemajo, ali pa mu že nekaj zob manjka, bo zaradi tega gotovo imel veliko težav v vsakdanjem življenju. Čeprav so zobozdravstvene storitve običajno kar drage, pa je dobra novica v tem, da se je tudi za tako drage stvari, kot je zobni implantat, cena v zadnjih letih le nekoliko spustila. Zobna protetika je namreč panoga, ki se bliskovito razvija, saj je zanjo vedno več povpraševanja. V primeru, da bi bila za zobni implantat cena še vedno previsoka, nam namreč ne bi preostalo drugega, kot ta bi se odločili za mostiček, kar pa zobozdravniki odsvetujejo, saj je pri tem treba poškodovati vsaj dva sosednja zoba.

Zobni implantat se priporoča tudi v primeru, da nam manjka več kot en zob. V tem primeru bo zobozdravnik še vedno vstavil mostiček, le da bo ta zasidran na dveh implantatih. Tako ne bo potrebno dodatno poškodovati naših naravnih zob.

Zobna protetika po dostopnih cenah

Za razliko od mnogih bojazni, je vsaditev implantatov dandanes hitra, enostavna in neboleča. Če je pri mostičkih življenjska doba umetnega zoba pogosto omejena, pa imajo sodobni implantati ob rednem čiščenju in pravilni skrbi za higieno praktično doživljenjsko trajnost. Čeprav je za povprečen zobni implantat cena še vedno kar visoka, pa se s tem posegom ni dobro obotavljati. Po izpadlem zobu se namreč kvaliteta kosti pod dlesnijo manjša, zato zobozdravniki, ki se ukvarjajo z zobno protetiko, priporočajo, da se po izpadu ali izrutju zoba čimprej dogovorimo za njegovo nadomestilo. 

Glede na to, da cene zobnih implantatov postajajo vedno bolj dostopne, je torej dobro, da si po nesrečni izgubi zoba čimprej zagotovimo zobozdravstveno pomoč. Poleg tega, da vam bodo zdravi zobje omogočili lažje prehranjevanje, bodo poskrbeli tudi za brezskrben in samozavesten nasmeh.