Suha drva so pomembna za kvalitetno ogrevanje

Suha drva so bistvena za dobro ogrevanje doma. Če so drva razmočeno, ko jih damo v peč, se bo pri gorenju ustvarjalo ogromno škodljivih snovi, ki se bodo skozi dimnik izločale v ozračje. To pa bo povzročilo, da bo zrak našega okolja zelo onesnažen. Čeprav bi lahko pomislili, da s kurjenjem mokrih drvi ne bomo naredili veliko škode, je pozimi, ko v oblačnem vremenu v zraku zaznati ogromno škodljivih delcev, ki jih ljudje nehote dihamo. 

Suha drva so tako zelo pomembna tudi zaradi našega zdravja. Zrak, ki ga dihao je namreč ključnega pomena za naše zdravje. Nikakor ne smemo dopustiti, da bi si z brezglavo uporabo neprimernih drvi, ogrozili to kar je najpomembnejše. 

 

Najcenejši peleti so na voljo pri slovenskih proizvajalcih

Najcenejši peleti so vedno najbolj zaželeni. Vsak kupec si želi poiskati artikel, ki ga ne bo predrago stal. Cena je vedno eden izmed najpomembnejših elementov, ki vplivajo na odločitev kupca, ali bo določeno stvar kupil ali ne. Če ima artikel previsoko ceno, ki je kupec ne more plečati, izdelka zagotovo ne bo kupil, ampak bo poiskal cenejšo opcijo, ki bo primernejša za njegove finančne zmožnosti. 

Najcenejši peleti se večinoma dobijo na spletu, saj imajo spletni prodajalci možnosti, da ponudijo veliko bolj ugodne cene, kot jih lahko zagotovijo prodajalci v fizičnih trgovinah. Zato se vedno več kupcev obrača na splet, saj lahko s spletnim nakupom precej privarčuje. Peleti nimajo zelo visoke cene, saj so izdelani po izredno enostavnem postopku in ostankov neuporabnega lesa. 

Najcenejši peleti so izdelani tako, da se zmlet les stisne. Pri tem se material oziroma zmleti les zelo segreje in izloči lignin. To je popolnoma naravno vezivo, ki povzroči, da je zmlet les v peletih povezan skupaj. Ker imajo proizvajalci za izdelavo peletov različne matrice, so peleti lahko manjši ali večji.