Svetlobni trakovi za trgovske centre

Svetlobni trakovi so vsestransko uporabni in se vse bolj pogosto opažajo tudi na večjih trgovskih centrih. Trgovski centri so v zadnjih letih postali vse bolj priljubljeni. Ker človeku omogočajo različne nakupe znotraj ene same stavbe, jih imajo ljudje izjemno radi, saj tako prihranijo ogromno časa. Vsi trgovski centri imajo na voljo tudi dovolj veliko parkirišče, tako da se do njih brez težav pripeljemo z osebnim avtomobilom. 

Svetlobni trakovi pa naredijo trgovske centre še bolj prijazne za uporabnika, saj omogočajo, da v prostor pride tudi naravna svetloba. Slab stran trgovskih centrov je ravno ta, da imajo premalo dnevne svetlobe. To pa je za kupca precej odbijajoče. 

Svetlobni trakovi imajo torej sposobnost, da v prostoru ustvarijo prijetnejše vzdušje in zboljšajo človekovo počutje. 

 

Polikarbonat plošče imajo tudi slabe lastnosti

Polikarbonat plošče so odlične za uporabo, saj se lahko pohvalijo z veliko odličnimi lastnostmi, ki jih lahko izkoristimo sebi v prid. Vsekakor pa imajo kot vsak material, ki je na voljo na trgu, tudi svoje slabosti, ki jih moramo pred nakupom spoznati. Le tako se bomo lahko pravilno odločili in polikarbonatne plošče kupili le  primeru, da bodo primerne za naše potrebe. 

Polikarbonat plošče so seveda dokaj poceni, vendar pa je vsak slab nakup za kupca lahko usoden, zato moramo biti obveščeni o vseh lastnostih, ki jih ima omenjeni material. Ena izmed slabosti, ki jih lahko naštejemo, je zagotovo vzdrževanje. Polikarbonatne plošče moramo neprestano čistiti, saj se ob povečanem nabiranju umazanije zgodi, da plošče potemnijo. 

Polikarbonat plošče bomo torej morali redno čistiti in brisati, če želimo, da ohranijo lep in svetel izgled. Če plošč ne bomo redno čistili, bodo hitro postale temne in zamazane, kar pa bo ob pogledu nanje zelo grdo delovalo. Zavedati pa se moramo tudi dejstva, da se plošče po večletnem izpostavljanju soncu malce spremenijo in nam tako po nekaj letih ne bodo več vešč.