Pokvaril se mi je viličar – kaj storiti?

V vsakem podjetju, kjer se uporabljajo viličarji, so ti ključna oprema za uspešno opravljanje dejavnosti. To pomeni, da je okvara lahko velika nevšečnost, saj ne bo možno normalno opravljati dela, pravzaprav lahko pride tudi do nevarnosti, nesreč in poškodb. 

Zato je vedno pametno poskrbeti za brezhibno delovanje opreme, ki jo uporabljamo za delo s težkimi bremeni. Izbiramo kakovostne viličarje, ki jih nato tudi dobro vzdržujemo in preventivno pregledujemo. Če se vseeno zgodi, da pride do kakšnih težav, pa bo treba poskrbeti tudi za popravilo viličarjev.

V primeru težav potrebujemo servis viličarjev

Nekatere težave sicer lahko odpravimo tudi sami, a običajno je veliko bolj smiselno popravilo viličarjev prepustiti usposobljenim serviserjem. Tako smo lahko prepričani, da bodo okvare res odpravljene in bomo lahko naprave brez skrbi uporabljali še naprej. Veliko je sicer odvisno od tega, za kakšne težave gre, a v vsakem primeru je dobro imeti zanesljiv servis, ki priskoči na pomoč ob takšnih situacijah.

Dobri serviserji opravijo popravilo viličarjev hitro in učinkovito, tako da ni velikih izpadov pri delu. Hiter in odziven servis viličarjev ponuja podjetje Vilfis, ki se dobro spozna na raznovrstne viličarje in zna odpraviti praktično vse težave. Z zanesljivimi serviserji se lahko dogovorimo tudi za pogodbeno vzdrževanje in posebne preglede, ki so včasih zahtevani, včasih pa jih preventivno naročimo sami, Če za viličar dobro skrbimo, odpravimo večino nepričakovanih težav in okvar. Še vedno lahko pride do kakšnih poškodb, sploh če pri uporabi nismo pazljivi in morda presežemo omejitve, ki jih določa proizvajalec. Tudi v takšnem primeru je popravilo viličarjev najbrž možno, res pa je, da bo morda več dela in več stroškov.

Okvara viličarja je torej nadležna stvar, ni pa nepremostljiva ovira. Z dobrim serviserjem je popravilo viličarjev hitro in učinkovito, tako da ne bo velika nevšečnost. Kakšne pogoste težave je možno zelo hitro odpraviti, sploh če ima serviser na zalogi ključne rezervne dele in je dobro pripravljen na popravila.

Rezervni deli za viličarje lahko hitro rešijo težave

Popravilo viličarja običajno vključuje zamenjavo kakšnih poškodovanih ali obrabljenih kosov. Le redko gre za težave druge vrste, ki jih ni mogoče odpraviti z zamenjavo prizadetih delov. Tako je zelo pomembno, da so nam na voljo rezervni deli za viličarje. Te lahko naročimo pri dobaviteljih in trgovcih, včasih kar pri proizvajalcih, bolj realno pa je, da jih bomo dobili pri serviserjih, ki popravilo tudi opravijo. Če so na zalogi pravi rezervni deli za viličarje, bo popravilo zelo hitro opravljeno.

V poštev pridejo kvalitetni originalni rezervni deli. Pri viličarjih si ne moremo privoščiti velikih kompromisov, saj gre za pomembno opremo, ki skrbi za varno prenašanje težkih bremen. Splača se torej investirati v kakovostne dele, tudi če je strošek nekoliko višji. Zastopniki ponujajo originalne dele, ki prinašajo kvaliteto in zanesljivost. Kakovostne dele dobimo pri serviserjih in drugih trgovcih, ponudbo lahko najdemo tudi na spletu na spletni strani https://vilfis-vilicarji.si/rezervni-deli/ oziroma na spletnih mestih drugih dobaviteljev. Čeprav gre za specifično opremo, ki se morda ne prodaja zelo pogosto, lahko načeloma računamo na to, da bodo ti kosi enostavno dobavljivi, sploh če gre za priljubljene znamke, ki imajo dobro podporo uporabnikom. V nasprotnem primeru je možno, da bomo morali malo bolj podrobno pobrskati in na dobavo počakati nekaj več časa.

Rezervni deli za viličarje so vsekakor prava rešitev, če se naprava pokvari. Nekatere kose imamo lahko ar na zalogi in zamenjavo opravimo sami, sploh če gre za pogoste težave oziroma redno obrabo. Pogosto pa viličar zaupamo v oskrbo strokovnjakom, ki bodo za vozilo bistveno bolje poskrbeli, pri njih bodo gotovo na voljo tudi rezervni deli za viličarje in vsi drugi kosi, ki so potrebni za uspešno popravilo.