Vsestranska keramika za kopalnico

Pri opremljanju kopalnice moramo imeti v mislih kar nekaj pomembnih nalog, ki jih ima kopalniška oprema. Seveda ciljamo predvsem na ključne funkcionalnosti prostora, a že prej pridejo v poštev tudi keramične ploščice, s katerimi obložimo občutljivejše površine. Le tako namreč lahko zaščitimo betonsko ploščo in druge površine pred visoko vlago in vodo, imajo pa ploščice tudi druge naloge, ki jih morajo v kopalnici brezhibno opravljati.

Poleg tega keramika za kopalnico ne ponuja le običajnih ploščic, temveč lahko izbiramo tudi med drugimi keramičnimi kosi, ki so lahko prav tako funkcionalni, lahko pa se uporabljajo tudi bolj za dekoracijo. V vsakem primeru je keramika zelo posrečena izbira za ta prostor, sploh če ponuja dobro kombinacijo funkcionalnih in vizualnih učinkov.

Kateri kosi so posebej posrečeni?

Vsekakor najbolj izstopajo keramične ploščice, ki so pravzaprav nepogrešljive v praktično vsaki kopalnici. Kar težko si predstavljamo, da bi imeli v kopalnici kakšne druge talne in stenske obloge, čeprav seveda obstajajo tudi druge možnosti. Kaj lahko opazimo kje v kopalnici celo preproge, a z vidika funkcionalnosti je gotovo bolje uporabiti ploščice.

Uporabljamo talne in stenske keramične ploščice, ki ponujajo dobro zaščito pred vodnimi curki in visoko vlago. Tako zaščitimo občutljivejše materiale in si poenostavimo čiščenje. Ploščice so ustrezne za uporabo v kombinaciji s talnim gretjem, prav tako ponujajo prijetno pohodno površino za uporabnike. Predvsem stenske ploščice lahko izkoristimo tudi za oblikovanje čudovitih vizualnih učinkov, kar je lahko velika prednost.

V nekaterih primerih pride v poštev tudi druga keramika za kopalnico. Predvsem večji ponudniki lahko predstavijo široko paleto izdelkov, ki se lepo podajo v sodobne kopalnice. To so recimo večji keramični kosi, tudi večje ploščice in plošče. Lahko pa se keramika za kopalnico izdela tudi po naročilu, kar velja predvsem za kakšne večje funkcionalne kose. Pomembno je, da za takšno nalogo izberemo zanesljivo in izkušeno keramičarstvo, ki lahko ponudi brezhiben končni izdelek.