Zaščitna oprema se uporablja na različnih delovnih mestih

Pogosto si mislimo, da je zaščitna oprema namenjena le delavcem, ki delajo v kakšnih zahtevnih razmerah. Vsekakor so med najbolj zvestimi uporabniki takšne opreme prav gradbeniki, gozdarji in drugi delavci, ki svoje službene obveznosti večinoma opravljajo na terenu. A prav tako poznamo druge kose opreme, ki se jih poslužimo za udobno in varno delo v raznovrstnih razmerah.

Ponudba zaščitne opreme je zelo pestra. Červa Slovenija nam ponuja širok nabor opreme za različne razmere, ne le za delo na terenu. Kakovostno opremo potrebujemo tudi v urejenih poslovnih prostorih, nenazadnje to velja celo za tiste, ki večino dela opravijo na udobnem pisarniškem stolu.

Zaščitna oprema za urejene delovne prostore

Tam, kjer se ne soočamo s kakšnimi posebnimi obremenitvami iz okolja, imamo seveda bistveno več svobode pri izbiri svoje opreme. Zato se pogosto uporabljajo lični suknjiči, srajce in druga elegantna oblačila. A upoštevati moramo druge faktorje, ki lahko predstavljajo obremenitev za delavca.

opremljen-delavec

Zelo pomembna je recimo delovna obutev. Tudi v urejenih prostorih se lahko srečujemo z velikimi obremenitvami, če večino delovnega dne preživimo na nogah. Potrebujemo udobno ergonomično obutev, ki nas razbremenjuje. To so recimo delovni natikači. Morda je potrebna zaščitna oprema, če delamo s kakšnimi kemikalijami, če so tla mokra ali kaj podobnega – ne glede na to, kako so prostori urejeni, je treba imeti primerno obutev.

Zaščitna oblačila in dodatna zaščitna oprema je nujna za raznovrstne delovne prostore. Pomislimo na zdravstvene ustanove, kjer potrebujemo obrazne maske, rokavice in drugo zaščito. Podobno velja v drugih okoljih, kjer smo v stiku s kakšnimi potencialno škodljivimi snovmi.

Zaščitna oprema je na voljo v mnogih variantah

Ravno razo lahko dobimo zaščitno opremo v različnih izvedbah. To je tako oprema za delo na terenu kot tudi izdelki za delo v urejenih prostorih. Imamo pa najprej to nalogo, da izberemo prave izdelke, ki najbolj ustrezajo našim potrebam.