Zmogljiva oprema za zahtevno košnjo

Pri košnji trave imamo občasno opravka z zelo zahtevnimi nalogami. Ni pa nujno, da gre vedno za primerljive izzive. Včasih je recimo izziv že v tem, da imamo opravka z zelo veliko površino, lahko pa se z zahtevno nalogo soočimo tudi na domači zelenici manjših dimenzij, če recimo kosimo površino z velikim naklonom. V vsakem primeru moramo biti na delo dobro pripravljeni, predvsem moramo imeti pri roki ustrezno opremo.

Za zahtevno košnjo je gotovo prava izbira BCS kosilnica, ki se odlično spopade z raznovrstnimi izzivi. To je kosilnica, ki jo izbirajo predvsem zahtevnejši uporabniki pri košnji zaraslih parcel. BCS kosilnica nima težav z visoko travo in podrastjo, tudi s kakšnimi trdovratnejšimi vsiljivci ne. Seveda moramo nekoliko paziti, da ne zaidemo v kakšno grmičevje ali ne naletimo na kamnito podlago, a tudi v takšnih primerih bo BCS kosilnica svojo nalogo zanesljivo opravila – navsezadnje lahko v primeru poškodb in obrabe kar na terenu zamenjamo posamezne nože ali celotno garnituro. Vsekakor je BCS kosilnica prava izbira za delo na zahtevnem terenu, tudi na razgibani podlagi in večjih naklonih, saj je robustna in zmogljiva, poleg tega jo lahko zelo dobro upravljamo.

Če pa ciljamo predvsem na brezhibno pokošeno površino, so boljša izbira na večjih površinah vrtni traktorji. Ti zagotavljajo odlične rezultate pri košnji urejene zelenice, predvsem na večjih površinah, kjer pričakujemo udobje pri delu. Vrtni traktorji imajo funkcijo sedežne kosilnice, odpirajo pa še mnoge druge možnosti za delo na večjem posestvu. Ravno zato so primerni za zahtevnejše naloge pri delu. Uporabimo lahko različne priključke, ki omogočajo uspešno delo na terenu, seveda pa so vrtni traktorji kot nalašč tudi za tiste naloge, pri katerih je v ospredju prav košnja. V vsakem primeru se lahko na to vsestransko opremo povsem zanesemo, še posebej če izberemo kak naprednejši model.