Cenik oken PVC in spremljevalne ponudbe

Pri nakupu oken nas gotovo zanima tudi cena, ne smemo pa pozabiti na nekatere dodatne stroške, ki so pri tem skorajda samoumevni. Ponudba je pestra, prodajalcev je veliko, v končni fazi pa se je treba odločiti za najboljši izdelek. Cenik oken PVC ne omogoča vedno neposredne primerjave in smiselne odločitve – preveriti je treba, kaj posamezna ponudba sploh vključuje, preden sklenemo, da gre za dobro ceno.

Stroški dostave in montaže

Za PVC okna montaža običajno predstavlja ločeno storitev, prav tako ni nujno, da je v ceno vključena dostava. Čisto možno je, da bo treba za oboje poskrbeti posebej, verjetno tudi z drugim ponudnikom.

Lahko da bo za PVC okna montaža zahtevala kar veliko dodatnega dela, kar pomeni, da bo treba v končno ceno vključiti tudi dodatne stroške s tega področja. Poiskati bo treba izvajalca, ki se ukvarja z montažo takšnih oken. Na srečo takšnih mojstrov ni težko najti, poleg tega so storitve dokaj ugodne – to je vredno posebne omembe predvsem v primeru, da je vgradnja bolj zahtevna in so potrebna nekatera dodatna gradbena dela.

Za dostavo kupljenih oken pogosto poskrbi kar prodajalec. Tudi če ta storitev ni vključena v ceno, je običajno na voljo za minimalno doplačilo. Možno je, da je k dostavi vključena za PVC okna montaža, ali pa obratno, da monter poskrbi tudi za prevoz izdelkov.

Cenik oken PVC mora v končni fazi vključevati še mnoge spremljevalne stroške, ne le cene izdelkov. Le redki prodajalci te številke dejansko navajajo v svojih ponudbah. Res pa je, da je stroške montaže težko vnaprej točno določiti.