Električno ogrevanje domačih prostorov

Električno ogrevanje postaja vse bolj priljubljeno, saj ima številne prepričljive odlike. Poleg cene, ki se običajno izpostavlja v primerjavi z alternativami, moramo omeniti še izredno prilagodljivost električnih sistemov – tak način ogrevanja je na voljo v različnih izvedbah, med drugim si lahko privoščimo tudi električno talno gretje s sistemom Ecofloor.

Ogrevanje z grelno preprogo

Ecofloor je grelna preproga, ki omogoča učinkovito električno talno gretje. Ne gre sicer za običajno preprogo, je pa sistem precej podoben preprogi, le da se namesti pod hodno površino, recimo ploščice. Res je torej, da bo vgradnja takšnega sistema gretja zahtevala nekaj gradbeniških posegov, zato je dobro o namestitvi grelne preproge razmišljati že pri gradnji hiše ali pa pri večjih prenovah. Po drugi strani pa je tudi res, da vgradnja v končane prostore nikakor ni problematična – Ecofloor se namreč položi neposredno pod ploščice oziroma drugo zgornjo površino, zato ni potrebno kakšno betoniranje ali drugi zahtevnejši posegi. Način vgradnje je sicer nekoliko odvisen od okoliščin, a načeloma nikoli ne povzroča prevelikih težav.

Ena izmed prednosti, ki jih prinaša takšna namestitev grelne preproge, je izjemna učinkovitost in hitra odzivnost. Prostor se zelo hitro segreje, če je talno gretje neposredno pod površino tal, pri tem pa ni izgub, ki bi jih imeli, če bi pri gretju toplota uhajala v okoliški material. Električno talno gretje je tako zelo vsestranska možnost za tiste, ki prepoznavajo mnoge prednosti električnih sistemov. Posebej dobro se obnese v povezavi z drugimi komponentami električnega gretja, seveda pa je grelna preproga zelo dobrodošla tudi kot dodatek k drugemu ogrevalnemu sistemu.