Gradbeni elementi po meri

Pri gradnji ali prenovi hiše oziroma drugega objekta je treba mnoge elemente pripraviti po meri. Pogosto je zelo veliko takšnih elementov, lahko pa se zahteva le priprava osnovne konstrukcije. Veliko je odvisno od specifik projekta, v končni fazi pa od odločitve naročnika. V vsakem primeru pa je pomembno, da za izdelavo kovinskih in drugih gradbenih elementov izberemo zanesljivega partnerja. Kovinske konstrukcije so ključnega pomena za dolgoročno stabilnost in zanesljivost zgradb vseh vrst, nič manj pa ne velja kakovost manjših elementov, kakršen je na primer elektro omara.

Odgovornost za kakovostno izdelavo gradbenih elementov leži tako na naročniku kot na izvajalcu. Treba je namreč posredovati vse potrebne podatke o projektu, torej je treba kovinske konstrukcije načrtovati vnaprej, preden se sploh lotimo iskanja izvajalca. To posebej velja za neobičajne konstrukcije ter tiste najpomembnejše elemente, pri katerih ne smemo ničesar prepustiti naključju.

Izdelava manjših elementov

Kovinske konstrukcije pridejo prav tudi pri manjših elementih. V takšnih primerih sicer rešitve po meri niso vedno najboljša izbira. Elektro omara na primer pogosto ne predstavlja takšnih zahtev, da bi jo morali naročiti po meri, temveč lahko zberemo kar kakšnega izmed že pripravljenih izdelkov.

A v nekaterih primerih bo tudi elektro omara oziroma katerikoli drug manjši element zahteval rešitev po naročilu. Na primer pri zahtevnih naročnikih, ki opremljajo večje poslovne ali gospodarske objekte. Tako kot pri večjih konstrukcijah je tudi tu nadvse pomembno, da so izdelki kakovostno izdelani in natančno oblikovani po predloženih specifikacijah. Večinoma posledice slabe izdelave sicer niso tako katastrofalne, a v vsakem primeru lahko povzročijo veliko nejevoljo.