Izbira jedi za catering

Pri organizaciji dogodka, pri katerem bomo za postrežbo koristili catering storitve, imamo običajno vsaj grobo predstavo o tem, kakšne jedi bi želeli imeti v postrežbi. A glede na to, da catering meni različnih ponudnikov obsega toliko privlačnih opcij, je včasih kar težko izbrati točno zbirko jedi. Je pa to pomembno, saj je prav od jedi v veliki meri odvisna tudi cena catering storitev.

Veliko je odvisno od vrste dogodka

Pravi catering meni bo treba seveda izbrati glede na to, za kakšne vrste dogodek gre. Krajši dogodki, pri katerih postrežba ni glavni del, imajo običajno le hladne jedi, torej sladke ali slane prigrizke. To so recimo kakšni umetniški dogodki, poslovni sestanki, dnevi odprtih vrat in podobno. Razumljivo je v takšnih primerih cena catering storitev zelo ugodna.

Na drugi strani pa imamo dogodke, pri katerih pride postrežba zelo do izraza. To so recimo poroke, pikniki, celodnevni ali večdnevni dogodki in podobne priložnosti. Tu bo treba v pripravo jedi vložiti bistveno več dela, zato bo cena višja.

Upoštevajte različne okuse!

Catering meni mora biti kar se da prilagojen udeležencem dogodka, seveda pa ne moremo obroka povsem prilagoditi prav vsakomur, še posebej ne pri dogodkih z večjim številom povabljencev. Nujno je vsaj to, da poleg mesne pripravimo vegetarijansko možnost, pametno pa je pomisliti tudi na otroke in pripraviti otroške menije. V mislih imejmo tudi alergije, diete in druge morebitne preference. Če je tem možno ugoditi z manjšimi prilagoditvami, tudi cena catering storitev ne bo znatno poskočila.