Izdelki za varno rokovanje z denarjem

Če poslujemo z gotovino, moramo biti za to primerno opremljeni. Najprej seveda pridejo na misel blagajne in trezorji, upoštevati pa moramo še nekatere druge izdelke, ki bistveno olajšajo rokovanje z denarjem. Posebno pozornost gre nameniti varnosti, v nekaterih primerih pa pride do izraza predvsem praktična uporabnost izdelkov.

Prejemanje denarja

Še preden pride na svoj račun blagajna, mora v mnogih primerih svojo nalogo najprej opraviti podajalnik. Gre za izdelek z večstransko funkcionalnostjo. Predvsem služi za enostavno prejemanje denarja brez potrebe po izpostavljanju določenim tveganjem. A dober podajalnik prinaša še mnoge druge prednosti, omogoča na primer enostavno poslovanje iz zaprtega objekta in v nekaterih primerih tudi povsem pasivno prejemanje denarja. Vsekakor je pametno razmisliti o tem, ali lahko prav podajalnik uporabimo tudi za svoje potrebe. Gre za dokaj poceni element, ki se izkaže za zelo funkcionalnega, zato predstavlja ustrezno rešitev v zelo raznolikih okoliščinah.

Shranjevanje denarja

Za shranjevanje denarja se običajno uporablja trezor. Cena tudi za tak izdelek predstavlja le privlačno lastnost, seveda pa ne smemo gledati le na stroške. Naj bo za trezor cena le zanemarljiv dejavnik pri odločitvi, bolj se splača paziti na to, da izberemo kakovosten in zanesljiv izdelek.

Če že govorimo o stroških gre omeniti še to, da za trezor cena ni nujno le takšna, kot jo bomo odšteli za sam trezor. Upoštevati moramo morda še vgradnjo, ki prinaša nezanemarljive dodatne stroške. V primeru, da izberemo pohištveni trezor, teh stroškov seveda ne bo, a smo na ta način prisiljeni sprejeti nekatere druge kompromise.