Kam pospraviti domače slaščice?

Pecivo je najboljše takrat, ko se sveže pravkar dovolj pohladi, da ga lahko pojemo. A to ni univerzalno pravilo, prav tako včasih okoliščine pač ne dopuščajo takojšnjega uživanja pripravljenih jedi, ali pa namenoma pečemo za kakšne prihodnje priložnosti. Kaj storiti v takšnih primerih?

Karkoli je bolje kot nič

Za pecivo je zelo slabo, če ga pustimo preprosto ležati na mizi. Piškoti bodo recimo hitro postali suhi in neokusni, podobno velja za druge vrste peciva in za druge jedi nasploh. V takšnih primerih je karkoli bolje kot nič. Že preprosta streč folija se lahko izkaže za učinkovito rešitev v sili. Streč folija je vedno pri roki, poleg tega omogoča zelo hitro in povsem enostavno zavijanje piškotov in podobnega peciva. Zavijemo lahko kar cel krožnik ali pladenj. Na ta način streč folija pomaga pri ohranjanju svežine, hkrati pa omogoča shranjevanje v hladilniku, ne da bi se jedi navezale vonja in okusa drugih živil.

Embalaža za piškote

Seveda pa je folija le zasilna rešitev, primerna morda le za tiste, ki nimajo posebnih zahtev glede shranjevanja peciva. Če pa želimo piškote pospraviti za dlje časa ali pa bi radi vsaj videli nekoliko bolj ugledno embalažo, je edina smiselna rešitev namenska embalaža za piškote. Takšna embalaža je izdelana prav za shranjevanje domačih slaščic in se pri tej nalogi dobro obnese, čeprav seveda ne more ohraniti svežine v nedogled. Je pa gotovo embalaža za piškote lepša na pogled in pri svojem delu bolj učinkovita kot folija. Služi lahko tudi za elegantno postrežbo.