Masaža za vsakogar

V ponudbi sodobnih masažnih salonov je toliko storitev, da pri potencialnih strankah pogosto zavlada znatna zmeda. Namesto, da bi se odločile za eno izmed številnih naprednih masažnih storitev ali skrbno oblikovan tretma tradicionalne masaže, se obrnejo na druge ponudnike, pri katerih je v ponudbi le klasična masaža. Dobro je torej poznati nekatere vrste masaž, še posebej tiste, ki veljajo za univerzalne, primerne za vsakogar.

Klasična masaža

Klasične vrste masaž so seveda najbolj poznane in tudi zelo priljubljene. A že tu gre za različne storitve, ki se opravljajo pod tem imenom. Ponudniki pripravljajo različne tretmaje predvsem glede na obseg masaže, torej dele telesa, ki jih zajema, ter trajanje, ki je običajno na voljo v paketih po 30, 60 in 90 minut. Klasična tehnika je sproščujoča in blagodejna, sam tretma pa ne zahteva veliko niti od stranke niti od izvajalca. Tako je klasična masaža odlična izbira za tiste, ki se prvič podajajo v masažni salon, seveda pa s to ne morete zgrešiti, če se odločite podariti doživetje za darilo.

Masaža stopal

Še ena zelo priljubljena oblika masaže je masaža stopal. Spet imamo na voljo več konkretnih storitev, vsem je seveda skupno to, da se osredotočajo na stopala. Pri tem morda pride v poštev tudi klasična tehnika, ki se omeji na ta del telesa, poznamo pa tudi refleksne masaže in druge terapije, ki stimulirajo točke v stopalih. Tudi masaža stopal je zelo primerna za začetnike, če gre seveda za klasično tehniko, in tudi v tem primeru je darilni bon posrečena ideja.