Motorne žage za domačo rabo

Ponudba motornih žag je zelo pestra. Proizvajalci namreč z različnimi izdelki ciljajo na uporabnike s celega spektra, tako da na prodajnih policah ob majhnih žagah za občasno uporabo na vrtu srečamo tudi velikanske motorne žage za žaganje največjih dreves. Izbira pravega izdelka je lahko zapletena, še posebej za tiste, ki potrebujejo žago le za občasno domačo uporabo, in se ne spoznajo toliko na različne lastnosti. Dobro je spoznati nekaj modelov in njihove značilnosti, veliko pa šteje tudi zanesljiva znamka.

Stihl MS 180

MS 180 je osnovni model motorne žage priznanega proizvajalca Stihl. Gre za vsestransko žago, ki se najbolje znajde na domačem vrtu. Izjemno priročna je pri žaganju grmičevja in drugih nadležnih zaraslih rastlin, z dolžino meča 35 cm in močjo 1,4 KW pa bo kos tudi debelejšim vejam. Stihl MS 180 ima to prednost, da je zelo kompaktna, dokaj lahka in povsem enostavna za uporabo – odlična izbira za tiste, ki pri uporabi niso preveč zahtevni. Še ena pozitivna lastnost – Stihl MS 180 ima zelo ugodno ceno!

Husqvarna 435

Tudi Husqvarna je seveda posebna avtoriteta na področju motornih žag. Husqvarna 435 je pisana na kožo tistim uporabnikom, ki iščejo kakovost in zanesljivost že pri žagi za osnovno uporabo. Tudi ta model je zelo primeren za začetnike, saj ima podobne lastnosti in zmogljivosti kot zgoraj omenjena alternativa. Husqvarna 435 se sicer pohvali z nekoliko večjo zmogljivostjo in bo kos tudi rezanju zahtevnejšega lesa, torej ugodi prav vsem potrebam domačega uporabnika, res pa je nekoliko dražja, čeprav še vedno ugodna.