Najbolj vsestranska čistilna naprava

Mnogim čiščenje predstavlja posebno muko, ker uporabljajo najrazličnejše pripomočke za različne površine in različne madeže. Posledično se začne redno čiščenje zanemarjati, to pa vodi v nabiranje umazanije in smeti. V mnogih primerih je rešitev povsem enostavna – na pomoč bo priskočil vsestranski čistilni pripomoček, ki se lahko sooči z vsemi vrstami madežev v hiši. Za notranje prostore je takšna naprava parni sesalnik, za druga okolja pa večinoma poskrbijo različne visokotlačne naprave.

Parni sesalnik je vsestranska čistilna naprava za domačo rabo. Uspešno se sooči s praktično vsemi izzivi gospodinjskega čiščenja, saj funkcionira kot tri različne naprave. V enem izdelku najdemo klasični sesalnik za suho sesanje, parni čistilnik za temeljito mokro čiščenje ter sušilnik, ki zagotavlja povsem suh rezultat. V primerjavi s klasičnimi sesalniki parna različica ni nič kaj dražja, je tudi enako praktična in enostavna za uporabo. Glede zmogljivosti pa ponuja bistveno več. Prav zato je parni sesalnik optimalna izbira za tiste, ki se želijo učinkovito lotiti čiščenja hiše.

Visokotlačni čistilniki

Visokotlačni čistilniki so univerzalni za čiščenje okoli hiše. Mokro čiščenje z visokotlačno pištolo v stanovanjskih prostorih sicer ni tako uporabno, čeprav tudi lahko pomaga v določenih primerih. Se pa ta rešitev odlično izkaže pri različnih drugih opravilih. Visokotlačna pištola v kombinaciji z zmogljivo čistilno napravo uspešno opravi tudi s trdovratno umazanijo na dvorišču, v garaži in drugje. Izbira takšnih naprav je precej pestra – nekatere so cenovno zelo dostopne in primerne za vsako gospodinjstvo, druge pa bistveno dražje, namenjene profesionalni uporabi. Tudi visokotlačna pištola pozna različne izvedbe, v vsakem primeru pa zagotavlja natančno, učinkovito in enostavno čiščenje.