Vsestranska blagajna za gostince

Gostinci so med najzahtevnejšimi uporabniki blagajniških sistemov. V gostinskem lokalu je namreč delo izredno dinamično, strank je veliko, veliko pa je tudi delavcev, dela, zalog in podobnih zadev, ki jih je treba upoštevati, če želimo učinkovito poslovati. Jasno je, da bo za gostinsko rabo prišel v poštev le prilagojen blagajniški sistem.

Blagajna za gostince mora omogočati ključne funkcionalnosti, torej izdajanje računov, storniranje, beleženje poslovanja in podobno. A kar nekaj je specifičnih funkcij, ki se na tovrstnih delovnih mestih posebej dobro izkažejo. Specializirane gostinske blagajne na primer zmorejo ločevati med posameznimi natakarji in izdelajo tudi ločene analize, poleg tega sledijo delu različnih členov v verigi. Pomembno je, da takšna blagajna omogoča uporabo miz in spremljanje kuhinjskih naročil, med osnovne funkcionalnosti pa se uvrščajo še izdaja dobavnic in mesečnih faktur. Dodaten plus je možnost nastavitve veselih uric in akcij, nekatere gostinske blagajne pa omogočajo tudi tehtanje artiklov in spremljanje drugih podrobnosti načrtovanja. Na koncu je seveda ključnega pomena izdelava podrobnih poročil.

Pri izbiri blagajne za gostince imamo nekaj možnosti. Ena izmed teh je tudi mobilna blagajna, ki je v prvi vrsti namenjena gostincem, ki delajo na terenu. Mobilna blagajna je idealna rešitev za tiste, ki izjemoma strežejo na kakšnih praznovanjih ali drugih dogodkih, a prav tako ustrezna je ta možnost za tiste, ki preprosto nočejo komplicirati s svojo opremo in bodo takšno blagajno izbrali zato, ker omogoča enostavno in učinkovito uporabo preko telefona ali tablice. Tudi mobilna blagajna namreč zmore vse, kar gostinci od napredne blagajne pričakujejo.