Vzdrževanje poslovnih tiskalnikov

Poslovni tiskalnik je pomemben kos opreme na marsikaterem delovnem mestu. Za to, da bo dobro opravljal svoje delo, pa ni odgovorna le kakovost naprave, temveč tudi primerno vzdrževanje. Najprej je treba seveda izbrati dober tiskalnik, nato pa o dolgoročnem zadovoljstvu z delovanjem odloča predvsem uporaba kakovostnega potrošnega materiala in redno vzdrževanje.

Kartuše in tonerji

Kartuše in tonerji igrajo ključno vlogo pri poslovnih tiskalnikih. Med brizgalnimi tiskalniki, ki delujejo na kartuše, na poslovnem področju prevladuje znamka Canon. Kartuše Canon so zato prilagojene zahtevnejši uporabi, še posebej tiste, ki služijo naprednim poslovnim tiskalnikom. Takšne kartuše Canon sodijo v fotografske tiskalnike, ki morajo zagotoviti brezhiben natis fotografij in drugih barvnih dokumentov. Veliko je odvisno od kakovosti barve, zato so edina smiselna izbira originalne kartuše Canon z barvami fotografske kvalitete.

Med laserskimi tiskalniki, ki se vrhunsko izkažejo pri zahtevni poslovni rabi, izstopa znamka HP, torej so posebej iskani HP tonerji. Na tem področju je kakovost izdelkov prav tako pomembna – originalni HP tonerji zagotavljajo brezhibno delovanje tiskalnika, torej poskrbijo za hitro tiskanje brez madežev in zatikanja. Poleg tega ponujajo HP tonerji veliko kapaciteto, torej zadostujejo za večje število natisov, pogosto tudi več deset tisoč.

Vzdrževanje in servis

Če uporabljamo originalne tonerje in kartuše ter tiskalnika ne obremenjujemo preko predvidenih omejitev, pretiranega dela z vzdrževanjem in servisiranjem ne bo. Moramo pa zagotoviti redne preglede, ki zagotovijo neovirano delovanje poslovnega tiskalnika skozi leta uporabe. Ni namreč vse odvisno le od kartuš in tonerjev, še mnogi drugi deli naprave zahtevajo občasno vzdrževanje. Naj pa ta opravila vedno opravljajo le usposobljeni strokovnjaki.