Avtošola s celovito ponudbo

V nekaterih primerih je dovolj, da najdemo avtošolo, ki ima v ponudbi šolanje za kategorijo B. Vsekakor pa nekaj več zaupanja vliva ponudnik, ki na enem mestu poskrbi še za druge obveznosti in vodi celovito šolanje od začetka do konca. Tako bo vozniški izpit opravljen hitro in brez zapletov, pogosto pa tudi poceni, saj ne bo treba iskati različnih ponudnikov in plačevati za posamezne storitve.

Ne gre le za to, da najdemo ponudnika, ki opravlja usposabljanje za izbrano kategorijo. Zlata je vredno tudi teoretično usposabljanje za vozniški izpit, ki mora biti opravljeno pred praktičnim delom. Če avtošola poskrbi za vse obveznosti s tem, se kandidat lahko mirno posveti spoznavanju cestnoprometnih predpisov in drugih vsebin.

Dobra avtošola pa tudi po uspešno opravljeni izpitni vožnji novopečenega voznika ne bo kar tako poslala na ceste. Treba bo namreč obiskati še center varne vožnje in opraviti dodatno usposabljanje. To je sicer predvideno za kasnejši termin, ko voznik začetnik že pridobi nekaj prakse na cestah, a vseeno je zelo priročno, če za to poskrbi kar avtošola.

Posebej elegantna rešitev je na voljo v primeru, da ima avtošola, pri kateri je voznik opravil vozniški izpit, tudi lasten center varne vožnje. Mnoge avtošole imajo svoje poligone za testiranje in usposabljanje, nekatere pa oblikujejo tudi pravi center varne vožnje, ki omogoča bistveno bolj poglobljeno usposabljanje s poudarkom na določenih kritičnih situacijah.

V vsakem primeru se je pametno vnaprej pozanimati, katere storitve določen ponudnik sploh nudi. Kompleti so pogosto cenovno ugodna in najbolj elegantna rešitev.