Domislice za domačo kopalnico

Res je, da ima domača kopalnica zelo specifičen namen in mora biti vsa oprema podrejena določenim funkcionalnostim. To pa ne pomeni, da ni prostora za kakšno dobro domislico. Na voljo je namreč zelo pestra zbirka različnih izvedb kopalniške opreme, z nekaj kreativnosti pa lahko brez težav ustvarimo uporaben prostor zanimivega in privlačnega izgleda.

Najpomembnejši elementi

Največ vpliva na podobo in funkcionalnost kopalnice ima seveda večja oprema, izstopa na primer kopalna kad. Ta dopušča kar nekaj prilagoditev. Priljubljena opcija je na primer kotna kopalna kad, ki prinaša zanimivo osvežitev klasične podobe kopalnice, pa tudi edinstveno izkušnjo pri uporabi opreme. Najpomembnejše pa je, da kotna kopalna kad zagotavlja popoln izkoristek prostora in optimalno funkcionalnost na manjši površini. Na voljo so različne variacije, od klasičnih pravokotnih izdelkov do zanimivih krožnih, ovalnih ali oglatih alternativ. Kotna kopalna kad je v nekaterih kopalnicah izvrstna rešitev za izkoristek prostora, ni pa vedno prava izbira. Treba je premisliti, kaj se bo v določenem primeru najbolje obneslo – to velja za vse večje elemente.

Manjša kopalniška oprema

Ni razloga, da bi manjšo kopalniško opremo zapostavljali. Tudi preprosto kopalniško ogledalo lahko na primer bistveno spremeni podobo prostora. Kopalniško ogledalo ima še to lastnost, da z odsevnostjo spremeni vtis dimenzij prostora, zato se lahko v določenih situacijah zelo domiselno uporabi. Tudi v manjših prostorih na primer lahko ustvari vtis večjega prostora. Seveda pa ima kopalniško ogledalo v prvi vrsti funkcionalno vlogo.

Podobno velja za nekatere druge kose kopalniške opreme. Najprej moramo paziti na to, da so res prilagojeni optimalni funkcionalnosti, nato pa lahko domiselno izkoristimo še druge lastnosti.