Edinstvene adrenalinske dogodivščine

Če želimo uživati v adrenalinskih dogodivščinah, se moramo odpraviti tja, kjer je največ ponudbe te vrste. Pri nas je to gotovo Posočje, ki je postalo pravi center adrenalinskih aktivnosti v poletnem času. To pa predvsem zato, ker je ponudba zelo dobro razvita, kar so v prvi vrsti omogočile naravne danosti. To pomeni, da je možno v tem koncu države najti edinstvena doživetja brez primere!

Omenimo recimo skok s padalom v tandemu, ki je lahko odlično doživetje tudi za tiste, ki sicer nimajo izkušenj z jadranjem po zraku. V zgornjem Posočju je kar nekaj vzletišč, ki omogočajo takšne aktivnosti, poleg tega pa seveda najdemo tudi dobro ponudbo s strani izkušenih izvajalcev. Skok s padalom v tandemu je ena izmed priljubljenih aktivnosti, saj ponuja povsem edinstveno izkušnjo, piko na i pa dodajo čudoviti razgledi. Seveda pa bo treba zbrati nekaj poguma – čeprav opravimo skok s padalom v tandemu z izkušenim vodnikom, se še vedno znajdemo v zraku brez trdnih tal pod nogami!

Mnoge adrenalinske dogodivščine omogoča tudi reka Soča, ki je idealna za tiste, ki nameravajo za raziskovanje okolice uporabiti raft ali kajak. Soča omogoča zelo raznovrstne odprave, ki bodo navdušile tiste, ki imajo v sebi nekaj raziskovalne žilice. Še posebej za kajak Soča predstavlja idealno reko, saj se lahko podamo na raznovrstne spuste ali pa reko preveslamo kar po celi dolžini. Na voljo so različni odseki, ki so lahko zelo mirni, lahko pa tudi izjemno dinamični. Tako je možno celotno izkušnjo povsem prilagoditi glede na to, kako domač nam je kajak – Soča je lahko tudi nevarna, tako da je vsekakor priporočljiva dobro planirati, morda pa opraviti kar spust v družbi izkušenih vodnikov.

Dogodivščine v tem delu države so vsekakor edinstvene, saj jih vseskozi spremlja čudovit ambient in utrip okoliških krajev. Idealna ideja za krajši obisk ali daljši dopust!