Folija za silos mora biti okolju prijazna

Folija za silos je nujno potrebna za izdelovanje kvalitetne silirane prehrane. Vendar pa ekologi vedno bolj in močneje opozarjajo kmete, da je folija izredno obremenjujoča za naše okolje, saj po uporabi ostane veliko odpadka. V kolikor takšna folija ni ustrezno reciklirana je za trenutne razmere na zemlji celo uničujoča.

Folija za silos mora biti narejena tako, da se brez težav prilagodi za silose različnih velikost. Nekateri kmetje imajo večje silose, spet drugi pa manjše. Vse je odvisno od tega, koliko živine imajo v hlevu in koliko hrane bodo potrebovali skozi leto.

Folija za silos pa ni edini pripomoček za siliranje hrane. Pri pripravi potrebujemo tudi podfolijo, ki ustvari podtlak in tako preprečuje, da bi kisik vstopal v površino silosa. Ker se podfolija popolnoma prilepi na površino silaže, s tem zagotovi še dodatno zaščito celotni vsebini silosa. Na tako dobro pripravljen silos bomo brez skrbi položili silažno folijo, ki jo lahko kupimo v prozorni ali v črni barvi in je na voljo v različnih dimenzijah.

Hlevski ventilator za prezračevanje objektov

Hlevski ventilator so odlični za prezračevanje hlevov s perutnino, ki resnično onesnaži zrak v notranjosti hleva. Navadno imajo kmetje v prostoru kjer gojijo perutnino ogromno živali na kupu. Tako se znotraj hleva hitro ustvari slab in zadušljiv zrak, ki se ga lahko znebimo le z ustreznim prezračevalnim sistemom.

Hlevski ventilator so ustvarjeni tako, da v hlev dovajajo svež in čist zrak, iz hleva pa vlečejo notranji zrak, ki je že opravil svojo funkcijo. Tisti kmetje, ki si želijo za svoje živali le najboljše, jim odlične pogoje zagotovijo z vsemi pripomočki, ki so na voljo na trgu.

Hlevski ventilator je zagotovo eden izmed teh pripomočkov, ki lajšajo proces reje in živalim omogočajo dostojno življenje. Zadovoljna žival pa je za kmeta veliko bolj dobičkonosna kot žival v slabem stanju.