Hitro in učinkovito talno gretje

Resda vgradnja talnega gretja večinoma zahteva določen gradbeni poseg v končane prostore, a večinoma gre za zelo enostavna dela, ki so brez težav opravljena v nekaj urah. Obstajajo namreč zelo posrečene rešitve za hitro in učinkovito talno gretje.

Grelna folija Ecofilm

Ena izmed možnosti je gotovo Ecofilm, ki prinaša vse prednosti, ki jih za ogrevanje ponujajo folije. Ecofilm lahko pravzaprav vgradimo kar sami, saj so v prodaji tudi kompleti za domačo vgradnjo, seveda pa se lahko odločimo delo zaupati strokovnjaku. To je še posebej smiselna odločitev v primeru, da načrtujemo kompleksnejši sistem in se mora grelna folija povezati z drugimi elementi

Odzivnost in prilagodljivost

Zakaj je grelna folija Ecofilm izvrstna izbira za ljubitelje hitrega in učinkovitega gretja? Ker gre za nadvse odzivno in prilagodljivo gretje! Folija se namesti neposredno pod pohodno površino, kar zagotavlja hitro delovanje. Prilagajanje temperature omogoča digitalni termostat, ki v prvi vrsti služi temu, da prilagaja moč ogrevanja in posledično temperaturo prostora. Vsaka sprememba bo takoj opazna, tako da je takšna rešitev primerna tudi za ogrevanje prostorov, ki niso stalno v uporabi, a jih je treba v primeru, da so, hitro ogreti. Digitalni termostat pa ima še veliko drugih funkcionalnosti, ne le osnovnega prilagajanja temperature. Prav tu se izkaže izjemna prilagodljivost takšnih ogrevalnih sistemov – možno jih je namreč povezati v večje omrežje in z drugimi sistemi stanovanja. V takšnem primeru lahko digitalni termostat deluje tudi kot avtomatski upravljalec ogrevanja in drugih sistemov, še posebej, če uporabimo senzorje in druge naprave za avtomatizacijo.