Itil metodologija omogoča uvajanje učinkovitega IT upravljanja

Strokovnjaki na področju informacijske tehnologije so danes v podjetjih nekaj povsem vsakdanjega, zato je njihovo redno usposabljanje in izobraževanje še kako pomembno. Ker gre za odgovorno delovno mesto, ki zahteva tudi ogromno organizacijskih in vodstvenih spodobnosti. Ker pa je vodenje tako imenovanih IT projektov in upravljanje IT storitev kompleksen proces, so na voljo različni postopki učenja, med katerimi je je tudi itil.

 

Gre za uveljavljene metodologije in standarde, ki nas učijo biti pazljivi, kako upravljati s sredstvi, pri čemer so nekatere najbolj preproste, druge pa zahtevajo od organizacije strogo spremljanje predpisanih navodil in so zato veliko bolj zapletene. Itil (Information Technology Infrastructure Library) je tako le ena izmed mnogih metodologij, ki nam omogoča uvajane učinkovitega IT upravljanja od strategije do umika storitev iz produkcijskega okolja. Številni tečaji s tega področja so vam tako na voljo tudi pri izbranem ponudniku, kjer boste lahko spoznali osnovne koncepte itil metodologije.

 

Ms teams za učinkovitejšo komunikacijo

 

Sodelovanje v skupini je eden od najbolj pomembnih dejavnikov uspešnosti vsakega podjetja. Vedno bolj kompleksni projekti namreč zahtevajo od zaposlenih povezovanje in konstruktivno iskanje rešitev, s čimer je sodelovanje med njimi neizogibno. Ker pa je velikokrat srečevanje na sestankih tudi zamudno, predvsem pa tudi nekonstruktivno, je srečevanje oziroma sestankovanje preko različnih programskih orodij, med katerimi je tudi ms teams, vedno bolj pogosto. 

Lahko bi rekli, da gre v bistvu za neke vrste delovni prostor, v katerem poleg srečevanja in klepeta, lahko vodite srečanja, date datoteke v skupno rabo in uporabljate različne poslovne aplikacije. S tem si svoj delovni prostor prilagodite izključno glede na lastne želje in potrebe. Z ms teams je zagotovo boljše sodelovanje v skupini in učinkovitejša komunikacija. Prav tako pa lahko s tem programskim orodjem gostite različne zvočne in videokonference s komer koli v podjetju ali pa zunaj njega, pri čemer ni omejeno število udeležencev.